Noahs æblehøst på Assers Mølle

29. september 2010
  ·   Nyhed   ·  Skrevet af admin

Jaaahh hvor var det bare en sjov og dejlig tur til Assers Mølle! Vi var på kløverrov i æbleplantagen, og jeg fandt både en tre-, fire-, fem- og sekskløver! Dem har jeg lagt i pres i en tyk bog til minde om plantagen. Jeg plukkede også ribs, hindbær og gravede kartofler op, så jorden stod til alle sider. Og jeg spiste selvfølgelig æbler, til jeg ikke kunne mere!
Rundt omkring i plantagen mellem æbletræerne hang en masse små fuglekasser, og fuglene, der bor i dem, spiser faktisk 70.000 insekter om dagen, som ellers ville have spist sig mætte i æblerne.
I hønsehuset fandt jeg seks æg. Dem lavede vi en æggekage af og spiste til frokosten. Jeg beholdt et æg selv, som jeg spiste til aftensmad, da jeg kom hjem. På møllen boede der også en riiigtig sød kattekilling. Den var helt sort og nuttet og legede med sin mor inde i skuret. Der var også en hund og jeg grinede af historien om den vandforskrækkede vovse, der havde løbet ud på, eller i, den andemadsdækkede sø tæt ved møllen!


Efter turen på plantagen pressede jeg æblemost, og det var rigtig sjovt. Først kværnede man æblerne i en maskine og bagefter pressede man saften ud. Det hele skete ved håndkraft, men jeg er stærk, så det gik som smurt. Det er den bedste æblemost, jeg nogen sinde havde fået, den var jo helt nypresset. Næste dag tog jeg noget af æblemosten med i skole, og en af mine venner smagte den og var helt vild med det!

Noah Vatne, 8 år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *