“Hvad hvis jeg ikke kan tage vagter om onsdagen?”

19. december 2011
  ·   Nyhed   ·  Skrevet af Andreas Lloyd

Af og til får vi spørgsmålet, om man godt kan være medlem af KBHFF, selvom man ikke kan tage tjanser om onsdagen, pg.a. andet arbejde.

Det kan man godt!

Der er en lang række andre måder at lægge sine tre timer om måneden i fællesskabet:

1) Opgavebørsen
Du kan melde dig til nogle af opgaverne på vores nye opgavebørs, hvor de forskellige arbejdsgrupper annoncerer efter folk til at hjælpe med helt konkrete og afgrænsede opgaver, så som at oversætte vagtbeskrivelser, arrangere en fodboldturnering eller lave julekort til fødevarefællesskabets leverandører.

2) Akutgruppen  
Hvis du er en frisk person med lidt flex i din hverdag, så skal du også være meget velkommen til at melde dig til KBHFF’s akutgruppe. Akutgruppen står til rådighed for at løse simple opgaver med kort varsel. Det fungerer grundlæggende som en SMS-liste, som medlemmer af indkøbsgruppen eller kollektivgruppen kan sende mindre, akutte opgaver ud til. Det kunne f.eks. være hvis der mangler én til at stille tom emballage frem eller modtage grøntsager, hvis en leverandør afleverer sine varer allerede om tirsdagen.

3) Arrangementer
Fødevarefællesskabet er jo et ret socialt foretagende, så der bliver løbende afholdt fællesspisninger, fester og anden sjov og ballade. I den forbindelse er der også en masse vagter at tage. De vil typisk blive slået op på vagtplanen for Fælles Aktiviteter (kolonnen længst til venstre på vagtplanen) samtidigt med, at arrangementet annonceres.

4) Arbejdsgrupperne
Du kan også engagere dig i en af arbejdsgrupperne, der står for forskellige dele af fødevarefællesskabets drift. I arrangementsgruppen kan du være med til at arrangere fester, fællesspisninger eller foredrag. I kommunikationsgruppen kan du bl.a. lave video-indslag om vores avlere og informationsmateriale om KBHFF. I økonomigruppen kan du være med til at ordne regnskab og bilag og lære om driften af en mellemstor virksomhed. Og i indkøbsgruppen kan du være med til at sammensætte ugens pose, kontakte vores leverandører og planlægge udvidelse af varesortimentet.

5) Ressourcegrupperne
Du kan også melde dig til en af de mange ressource-grupper, der er i fødevarefællesskabet. Hvor arbejdsgrupperne står for et driftsområde, hvor der er løbende aktivitet og møder, så er ressourcegrupperne mere en slags standby-funktion, hvor medlemmer kan byde ind med deres særlige færdigheder og ekspertise i forhold til grafisk design, håndværk, viden om bæredygtighed, fødevaresikkerhed og hygiejne, mel, fundraising eller mødekultur og konsensus-demokrati.

Så, jo: Der er masser af ikke-onsdagsvagter at tage i dit fødevarefællesskab.

… og for øvrigt:  En gang i det nye år vil der formentlig være en række af lokalafdelingerne, der flytter til en anden åbningsdag end onsdag for mindske presset på leverandører, chauffører og pakkehold, der alle skal arbejde på højtryk for at levere grøntsager til samtlige 9 lokalafdelinger. Og så vil det også være muligt at tage vagter i en butik en anden dag end onsdag… (opdatering april 2013: alle afdelinger holder stadig åbent onsdag og det ser ikke ud til at ændre sig foreløbigt)

Nina Sørensen kommenterede
Kl. 00:32 d. 5. januar 2014

Jeg kan se listen på under opstart i Valby Vigerselv bliver længere og længere. Men har stået på listen i et år.
Hvordan fungere det. Venter vi alle på listen af en tager initiativet eller vil der komme information fra jer?

Venlige hilsner,
Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *