KBHFF’s medlemssystem — open sourced

9. august 2012
  ·   Nyhed   ·  Skrevet af Andreas Lloyd

Nærmest siden fødevarefællesskabet startede på Nørrebro i 2009 har der været rumlen om planer om et system, hvor man kunne bestille og betale poser online.

Onsdag d. 29. februar 2012 kunne medlemmerne af KBHFF Vanløse som de første endelig afprøve vores nye medlems- og betalingssystem. Siden dengang har systemet været under løbende udvikling og fejlretning.

Din personlige KBHFF-side

I dag kan systemet:

 • holde styr på og beskytte medlemsinformationer
 • tage imod online betaling for medlemsskab, bestilling af grøntsagsposer mv.
 • sende nyhedsbreve ud til medlemmer af lokalafdelinger og arbejdsgrupper
 • let bruges til at registrere afhentede poser
 • sende reminders om uafhentede poser på SMS og email
 • (du kan læse meget mere om disse funktioner i kommunikationsgruppens online guide til medlemssystemet)

Så efter nogle måneders tilløb synes vi nu, at disse grundlæggende funktioner er så godt på plads, at vi gerne vil dele systemet med andre. Derfor udgiver vi hermed kildekoden til KBHFF’s medlems- og betalingssystem under en open source-licens til fri afbenyttelse og videreudvikling.

Systemet er skrevet i programmeringssproget PHP, og benytter open source-frameworket Code Igniter.

Kildekoden ligger nu tilgængelig i det online revisionskontrolsystem BitBucket under en GPL 3.0 licens. En GPL-licens betyder, at alle frit kan bruge, læse, kopiere og modificere kildekoden til deres egne behov. Eneste begrænsning er, at eventuelle forbedringer, som andre laver til koden også skal deles under de samme vilkår, som de modtog koden på.

Det har været en lang proces at nå hertil med medlemssystemet. Stor, stor tak til Torsten Arendrup, der har været den primære drivkraft i udviklingen af systemet.

Men udviklingen af medlemssystemet er langt fra slut endnu. Der er en masse andre funktioner, som vi gerne vil integrere i systemet. Og det er vores slet skjulte bagtanke med at open-source systemet, at der kan være interesserede programmører derude (måske ligefrem også medlemmer af KBHFF), der har lyst til at bidrage til udviklingen.

Indtil videre har vi følgende funktioner på vores ønskeliste:

 • Integration af vagtplanerne direkte i systemet
 • Mulighed for at bytte vagter indbyrdes mellem medlemmerne
 • Mulighed for at oprette og organisere vagt-teams i systemet
 • Mulighed for tilmelding og betaling til arrangementer gennem systemet
 • Integration med vores kommende online samarbejdsplatform baseret på WordPress-plugin’et Buddypress
 • Integration med en evt. mobil-app


Hvis du er interesseret, så:

Feline Tietgen kommenterede
Kl. 12:20 d. 9. august 2012

Ej det lyder altsammen godt – betyder det at det komme ud til alle afdelinger nu?
Vi har nemlig oplevet 3 gange at gå forgæves efter en pose, fordi det er blevet bestilt forkert antal – rimelig øv! Det kan sådan en system jo sagtens gøre om på.

Sofie kommenterede
Kl. 17:01 d. 9. august 2012

Vesterbro er gået i gang med at bruge det, og er et rigtig fedt. Der er self. stadig en masse ting der kan forbedres og vi har en masse inputs til optimeringer 😀

Andreas kommenterede
Kl. 16:47 d. 10. august 2012

Hej Feline,
Øv, hvor ærgerligt, at I har gået forgæves. Jo planen er, at alle afdelingerne på sigt skal gå over til det nye medlemssystem, men det kommer til at foregå i etaper, efterhånden som afdelingerne er klar til. Så den nemmeste måde at få medlemssystemet implementeret i din lokalafdeling er at melde dig til butiksgruppen og sige, at du gerne vil være med til at få det til at ske. 🙂

Andreas kommenterede
Kl. 16:48 d. 10. august 2012

Sofie,
dejligt at høre, at I er kommet godt i gang, og at I har forslag til forbedringer og optimeringer. Jeg håber, at I giver dette feedback direkte tilbage til Torsten. 🙂

Jin kommenterede
Kl. 07:27 d. 23. november 2012

Fine bilder:) Du burde sttlue e5 rf8ke, pappaen min rf8yker og jeg maser pe5 han hele tiden om at han me5 sttlue e5 rf8yke! Skjf8nner at det ikke bare er e5 knipse for e5 sttlue med det, men tenk hvor mye det skader deg. Og tenk hvor mange e5r tidligere du df8r bare fordi du rf8yker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *