“Vi er alle sammen kunder, medejere og medarbejdere”

28. september 2012
  ·   Nørrebro, Vanløse   ·  Skrevet af Simone Hagensen

I løbet af efteråret laver vi en række små portrætter af forskellige medlemmer af foreningen. Formålet er at vise hinanden hvem vi er – vores fællesskab, engagement og mangfoldigheden i foreningen.

Har du lyst til at lave medlemsportrætter kan du finde en interviewguide til inspiration på Faciliteringsgruppens side på KBHFF’s Wikiside. Send det indskrevne interview og et billede af den interviewede til: info@kbhff.dk så bliver det lagt på hjemmesiden og på facebook.

Carsten – Vanløse afdelingen

48 år og konditor

Hvordan kom du med i Københavns Fødevarefællesskab?

Det er lang tid siden nu… Jeg var med ude i Kødbyen til noget fællesspisning med nogle venner, og så begyndte de at snakke om Fødevarefællesskabet. Jeg tænkte, at det lød rigtig godt – ideen om at få lokale grøntsager var rigtig god, så jeg skyndte mig at lægge 100 kroner og melde mig ind. Der gik noget tid hvor jeg ikke hørte noget og så pludselig var det i gang på Nørrebro. Siden da har det været en fast del af mine onsdage.

Hvad driver dit engagement?

Det har skiftet lidt… I starten var det nok meget det der med at få noget lokalt – lokale grøntsager. Også fordi, nu arbejder jeg indenfor branchen og jeg kan se hvordan kantiner og restauranter kan få nogle gode råvarer, som almindelige forbrugere bare ikke kan få. Så det synes jeg ville være ret fedt at gøre noget ved.

Sidenhen er det også meget blevet for det sociale. Altså fordi jeg simpelthen møder nogle inspirerende og søde mennesker. Der er virkelig mange ressourcer i vores forening, man bliver altid inspireret når man snakker med folk. Det er nok også meget det, der driver mig nu.

Hvis du skulle sætte et billede på Fødevarefællesskabet, hvordan ville det så se ud?

Ret kaotisk. Jeg synes det virker som en forening der vokser og hele tiden udvikler sig, men uden at have en forkromet plan. Der er ikke nogen mål og strategier om at om 3 år skal vi være sådan og om 5 år sådan. Det er mere sådan: Her er vi nu og hvordan kan vi blive lidt bedre? Det gør at vi hele tiden udvikler os uden for meget fokus på hvad vi kan og ikke kan. Det er meget dynamisk.

Hvad er det vigtigste princip for dig?

Det er frivilligheden. Det betyder meget for mig at det er drevet af frivilligheden og der er ikke nogen som er mere forpligtede på det end andre. Det er også rigtig svært, fordi hvem har så ansvaret? Men det der med at det er vores alle sammens forening og vi er alle sammen kunder, medejere og medarbejdere og derfor må vi alle sammen hjælpe til så godt vi kan. Det synes jeg er rigtig fedt!

Vil du fortælle om en god oplevelse i Fødevarefællesskabet?

Der er mange. Lige nu er jeg meget involveret i driften. Og der når man er ude i Gladsaxe lageret om onsdagen og landmændene kommer ind og fortæller om deres grøntsager, som de er så glade for: “Du skal lige smage den her æblemost”.  Det er helt fantastisk! Det er meget det møde med avlerne, der giver mig nogle gode oplevelser.

Carsten blev interviewet til Indre Nørrebros 3 års fødselsdags arrangement i Byhaven i Hørsholmsparken, med skønne kager og rabarber lækkerier og vandkaskader der væltede ned fra presenningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *