Posen uge 36

2. september 2012
  ·   Nyhed   ·  Skrevet af bente

Vi har officielt taget hul på efteråret og de næste måneder vil I kunne regne med et kilo æbler eller pærer i posen hver uge. Denne uge får vi, ligesom sidste uge, Discovery æbler, men fra en af vores gamle leverandører, Bellingehus. Der er også stadig mange grønsager at vælge imellem og denne uge er valget faldet på følgende:

0.4 kg Bønner, grønne, Svanholm (øko), løssalgspris: 42 kr / kg
1 stk Savoikål, Broendegård (øko), løssalgspris: 16 kr / stk
1 stk Chili, Broendegård (øko), løssalgspris: 4 kr / stk
1 stk Romainesalat, Skytte (Øko), løssalgspris: 16 kr / stk
1 bdt Porre, Birkemosegård (øko), løssalgspris: 11 kr / bdt
1 kg Rødbeder, Birkemosegård (øko), løssalgspris: 11 kr / kg
1 kg Æbler, Bellingehus (øko), løssalgspris: 20 kr / kg
1 stk Blomkål, Kiselgården (bio), løssalgspris: 11 kr / stk

Løssalg:
Brød, hvede, Kornsang (bio), 33 kr / stk
Brød, rug, Kornsang (øko), 33 kr / stk
Æg, Stengården (øko), 3 kr / stk
Blåbær, Strandegård (øko), 35 kr / bk
Blommer, Vesterled Frugtplantage (omlægning), 28 kr / kg
Tomat, Bakkegården (øko), 33 kr / kg

Nørrebro 164 / 25
Amager 69 / 11
Vesterbro 104 / 6
Nordvest 42 / 8
Vanløse 40 / 10
Frederiksberg 42 / 6
Østerbro 86 / 14
IndreBy 34 / 6
YdreNørrebro 51 / 9
Gentofte 36 / 4
IslandsBrygge 45 / 15
Total 713 / 114

Ditte Channo kommenterede
Kl. 17:36 d. 4. september 2012

HEY HALLO sgu ikke godt nok ! Slapt ! at vesterbro der skal have 104 poser ! imorgen men ikke kan stille med et hold til pakkevagten i Gladsaxe som går på tur mellem afdelingerne !

Birthe Sværke Andersen kommenterede
Kl. 16:43 d. 6. september 2012

En kommentar til blomkålen. Alt for mange brune pletter. Det var også tilfældet ved sidste levering, hvor jeg selv så aller kasserne i Gladsaxe.

Sonja kommenterede
Kl. 18:23 d. 6. september 2012

Jeg fik én porrer i posen – skulle det ha’ været et bundt??

Ditte kommenterede
Kl. 19:33 d. 6. september 2012

Ja pletter på blomkål og lus i savoykålen, larver i spidskålen og ekskrementer fra larver i blommens indre osv…

Men Hey ! Er det ØKO ? eller hvad !!!
Det smager skønt alligevel og er så glad ved at de ikke bare bliver kasseret fordi de har et par ” skønheds fejl” !
TAK for dejlige, velsmagende, smukke grøntsager igen denne uge !

(Ved at mange havde en lidt sej tjans og kæmpede for at få pakket og der var stress på pga. Forsinkelser i trafikken og vagter der ikke var besat ! så det er hvad der kan ske at der også mangler …en porre )

Sonja kommenterede
Kl. 22:31 d. 6. september 2012

@Ditte. fint med Pletter og halleluja og tak vi er SÅ glade for vores økologiske grøntsager – jeg vil nu alligevel ha’ lov til at ærgrer mig over at jeg savner en porre eller – er to nok til et bundt?

Ditte kommenterede
Kl. 22:55 d. 6. september 2012

Jamen Sonja ,hvis du vil bruge din tid på at føle dig snydt ,-det så vær så god !

Jeg fik 2 porre ! Men bekymre mig lidt mere om dem der måtte stresse og knokle på ekstra i onsdags ,bruge længere tid og fx dem der bruger 15 -20 timer samt må bruge deres tid på at igen , igen at huske folk på at tage deres vagter !

Niels kommenterede
Kl. 01:45 d. 7. september 2012

Lidt feedback til indholdet af posen: Jeg er træt af rødbeder og bladbeder. Rødbeder fordi jeg får dem hele året, og bladbeder, fordi de ikke smager af noget og bliver slatne efter en dag i køleskabet. Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal bruge dem til.

Sonja, ang. porrer i bundter: På Islands Brygge blev det desværre lidt hip som hap, hvilke poser, som fik flest porrer. Det er nærmest reglen mere end undtagelsen, har jeg lagt mærke til, at leverandørerne ikke laver bundter, men regner med, at vi har lyst/tid til det. Det gælder krydderurter og porrer. Eller også er der sket en fejl fra indkøbsgruppen. Vi havde også travlt, fordi vores vogn fra Allehånde var to timer og tyve minutter forsinket – han havde heller ikke følgeseddel med, da han dukkede op. Vi måtte holde medlemmer hen i en times tid, før de kunne hente deres pose. I sidste uge, hvor vi havde opstartsuge, var Allehånde forsinket en time. Alt sammen noget, som gør det mindre behageligt at være frivillig og giver mindre overskud til hinanden. Allehånde får betaling for deres transport.

Hilsen Niels, pakkemester i onsdags på Islands Brygge

Bente Ben-Hamadou kommenterede
Kl. 07:27 d. 7. september 2012

Med hensyn til porre var det en fejl fra indkøbsgruppen. Vi havde fået at vide at der var 2 porrer i et bundt og skulle så nok have skrevet 2 stk i stedet for et bundt.
Mht blomkålen, vil jeg lade det gå videre til Kiselgården, der har også tidligere været klager over pletter i deres blomkål.
Blommer: Jeg ved at der var problemer med de blommer vi fik i løssalg i uge 35. Men gælder det også dem der var i både frugtposer og løssalg i uge 36?
Bladbeder: Jeg sauterer dem med et løg og lidt chili, lidt fløde på og spiser det med pasta og parmesan. Sølvbeder og pak Choi kan bruges på samme måde. Der er mere inspiration i vores opskriftdatabase.
Rødbeder. Jeg synes de små nye om sommeren er lækre. Prøv at spise dem nykogte som forret, bare med lidt smør og salt på. Men selvfølgelig, smag og behag er forskellig.
Hilsen Bente (var med til at bestille varerne i ugens pose)

Ditte kommenterede
Kl. 18:38 d. 7. september 2012

@ Bente jeg har ingen problemer med kvaliteten af de grøntsager vi får selvom jeg kan se der har været forskellige insekter der har været der før os. Det er jo bare lige at skylle eller skrabe let !
Sådan er det jo bare fra sæson til sæson med mindre … Der sprøjtes.

Inga kommenterede
Kl. 16:39 d. 15. november 2012

Det er virkeligt svært at dyrke pæne blomkål. I en periode med meget regn er det endnu sværere. Jeg har nyttehave og er stort set selvforsynende med grønsager og bær, men blomkål har jeg opgivet at dyrke. Jeg synes at det er utroligt, at man kan købe et blomkål for sølle 11 kr. Respekt til blomkålsavlere – også selvom der er lidt pletter på.

Bladbeder – de er nemme at dyrke og lidt kedelige. Jeg bruger det grønne i lasagne og de hvide stængler i gryderetter. Hvis man ikke kan nå at bruge dem, før de bliver slatne, kan man blanchere dem og putte dem i fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *