Der er en ånd og stemning over det…

9. november 2012
  ·   Nørrebro   ·  Skrevet af Annegrete Mølhave

Henover efteråret laver vi en række små portrætter af forskellige medlemmer af foreningen. Formålet er at vise hinanden hvem vi er – vores fællesskab, engagement og mangfoldigheden i foreningen.

 

Tommy – Nørrebro

67 år og Terapeut

 Hvordan kom du med i KBHff?

For ¾ år siden. Jeg havde hørt om det fra starten af, men ikke meldt mig ind endnu, men nu passede det meget godt. Jeg flyttede til Nørrebro for 6 år siden og købte den gang 2 køleskabe. Min plan var at det ene skulle bruges til grøntsager som jeg ville købe direkte fra økologiske købmænd, eller gå med i nogle ordninger. Derfor passede KBHff godt til mig.

Hvad driver dit engagement KBHff?

Jeg ser meget på udviklingen i fødevarer og synes at kvaliteten på både biodynamiske, økologiske og almindelige er faldet gennem de sidste 20 år. Jeg har selv været Økologisk landmand og vil gerne være med i en proces hvor vi får kvaliteten til at gå op igen. Og vil gerne være med til at præge udviklingen til bedre kvalitet. Jeg nyder at lave god mad til daglig.

Hvilke tre ord ville du sætte på KBHff, hvis du skulle beskrive et billede at det?

Kaos er det første ord der kommer til mig. Men det er jo normalt med større folkelige projekter. Jeg synes det der er specielt er at det faktisk fungerer rigtig godt fordi der er så mange engagerede mennesker i det. Det er er styrken i det og også med til at gøre det sjovt.

Hvilket princip er vigtigt for dig i fælleskabet?

Det er svært at vælge ét. Jeg er med i indkøbsgruppen så det at købe lokalt er vigtigt for mig og at tænke på miljøet. Det er mere en tanke hvor elementerne hører sammen. Der er en ånd og stemning over det som hører til den historiske udvikling i samfundet. Jeg har levet gennem flere opture og nedture på alle områder og lige nu er vi i starten af en optur i gen der breder sig i alle livets områder hvor der er plads til forskellighed, at lege, det alvorlige, og så det der med at gøre det simpelt og med fokus på basis – det jordnære som fødevarerne.

Fortæl om en god oplevelse du har haft i fælleskabet?

Vores blåbærtur for en uge siden til Strandegård. Vi var kun 4 personer med det var en utrolig dejlig tur. Vi gik tur igennem skov og ned til en dejlig strand hvor vi badede. Og så plukkede vi blåbær og åd de fleste af dem. Og gennem hele dagen fik vi os nogle gode snakke om det hele. Hvad er det vi vil med hinanden og med vores liv. Det er jo det det hele handler om.

 

Har du lyst til at lave medlemsportrætter kan du finde en interviewguide til inspiration på Faciliteringsgruppens side på KBHFF’s Wikiside. Send det indskrevne interview og et billede af den interviewede til: info@kbhff.dk så bliver det lagt på hjemmesiden og på facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *