“Det lykkes fordi vi går sammen og får det til at ske”

7. december 2012
  ·   Medlemsportræt Nyhed   ·  Skrevet af Simone Hagensen

Peniila – Indre by afdelingen

47 år og Assisterende Registrator på Designmuseum Danmark, gift med en fransktalende belgier og har en søn på 9 år.

Peniila var med til at starte Indre By afdelingen i november 2011 og er stadig meget engageret i Butiksgruppen.

Hvordan kom du med i KBHFF?
Jeg læste en artikel om KBHFF, blev så nysgerrig at jeg læste videre på nettet, og tog ud til Korsgade hvor jeg meldte mig ind. Ugen efter tog jeg en tjans som løssalgsvagt og syntes det var fantastisk. At det kunne fungere. At alle arbejdede frivilligt, havde fuld tiltro til hinanden og bare fandt ud af hvad der virkede hen ad vejen.

Hvad driver dit engagement i KBH FF?
At møde naboer og andre i lokalmiljøet, der også elsker grøntsager. Glæden ved at være med i et fælleskab omkring en god sag og give noget tilbage.

Kan du opsummere KBHFF for dig?
Grøntsagsentusiame og fælleskab.

Hvad er det vigtigste princip for dig i KBH FF?  
Det at fomidle og fremme viden om økologi. Det er vigtigt for mig, fordi jeg tror, at der kan gøres meget på det helt enkle plan, ved at informere. Jo bedre hver enkelt forstår hvad økologi betyder for dem selv og for vores jordklode, jo større er chancen for at de næste gang vælger økologisk. Og måske bliver de så engagerede at de også ændrer andre aspekter af deres liv i en mere bæredygtig retning.

Vil du fortælle om en god oplevelse du har haft i KBHFF?
Vi holdt Indre bys fællesmøde og grillaften i brandstationens gård i september og det var super hyggeligt, men det er faktisk en god oplevelse hver onsdag. At komme ind i Butikken og at det trods alle mulige forhindringer lykkes det at få grøntsagerne fra avlernes jord til vores bord. Det lykkes fordi så mange frivillige mennesker går sammen om at få det til at ske.

I løbet af efteråret laver vi en række små portrætter af forskellige medlemmer af foreningen. Formålet er at vise hinanden hvem vi er – vores fællesskab, engagement og mangfoldigheden i foreningen.

Har du lyst til at lave medlemsportrætter kan du finde en interviewguide til inspiration på Faciliteringsgruppens side på KBHFF’s Wikiside. Send det indskrevne interview og et billede af den interviewede til: info@kbhff.dk så bliver det lagt på hjemmesiden og på facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *