“Nu laver vi sgu samfundet om”

21. december 2012
  ·   Østerbro   ·  Skrevet af Simone Hagensen

Niels-Simon – Østerbro afdelingen

71 år og tidligere håndværker og lærer

Hvordan kom du med i KBHFF?

Da jeg hele tiden holder udkig med, hvor der sker noget nyt, hørte jeg noget med det ene øre og gik derefter jeg på nettet. Østerbro afd. var lige ved at starte, så der hoppede jeg på.

Hvad driver dit engagement?

Ønsket om et bæredygtigt samfund, og da det ikke daler ned fra oven, må vi, der er nede i bunden, gøre noget selv. Den globale vejrudsigt for mine børnebørn lyder på 6 graders temperaturstigning, og hjemløsheden blandt unge i København er lige steget 50% i år, og det skal jeg, folkepensionist og græsrod gøre noget ved, for de styrende kan ikke styre, hvis sådan nogle som mig ikke fortæller dem hvordan. Derfor gik jeg ind i KBHFF og deltog i arbejdet. Breder ideen sig, hvad den ser ud til at gøre, kan vi omlægge hele landbruget til økologi og nærproduktion, give borgerne et nyt syn samarbejde og demokrati, standse temperaturstigningen og få de hjemløse engageret. Fantasien til magten! Som det hed engang.

Vil du sætte tre ord eller et billede på KBHFF?

Hvorfor ikke en følelse, for jeg har en rar følelse af at høre til et sted i mit nærmiljø. Hvor har jeg ellers det – på biblioteket, i supermarkedet, på en café? Mest i afd. Østerbro.

Hvad er det vigtigste princip i KBHFF for dig?

Når folk går sammen om en god ide, kan de skabe forandringer.

Vil du dele en god oplevelse du har haft i foreningen?

Jeg har mange gode oplevelser. Jeg er efterhånden alderspræsident, hvor jeg kommer, men her føler jeg mig ret lig de unge, og det er selvfølgelig, fordi vi deler anskuelser. Mere konkret har jeg været med i Gladsaxe et par gange, der er tryk på men god stemning, så det er sjovt.

I løbet af efteråret laver vi en række små portrætter af forskellige medlemmer af foreningen. Formålet er at vise hinanden hvem vi er – vores fællesskab, engagement og mangfoldigheden i foreningen.

Har du lyst til at lave medlemsportrætter kan du finde en interviewguide til inspiration på Faciliteringsgruppens side på KBHFF’s Wikiside. Send det indskrevne interview og et billede af den interviewede til: info@kbhff.dk så bliver det lagt på hjemmesiden og på facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *