Kål-nyt fra Grønholtgård

2. juli 2014
  ·   Nyt fra indkøbsgruppen   ·  Skrevet af Louise Ramhøj

Carsten fra Grønholtgård på Glenø ved Skælskør på Vestsjælland er vores “kål-specialist” her i fødevarefællesskabet. Han dyrker masser af grønt på markerne med udsigt over vandet og særligt hans kål og friske krydderurter har vi nydt godt af. Tænk for eksempel tilbage på vinterens timian… I år har han og familie taget en udfordring op fra indkøbsgruppen og er igang med at dyrke “de vanskelige kål” til os. Det drejer sig om den spidskål vi fik for et par uger siden (se billede hvor den er ved at sætte hoved).

Spidskål da den var lige ved at sætte hoved

 

Og denne uges Broccoli. Og forhåbentlig, hvis alt går vel, og vind og vejr arter sig, kommer der det næste stykke tid både romanesco, blomkål og sommerkål fra Grønholtgård.

Forest ses Blomkål, dernest Neel der står og hakker i romanesco og bagerst Broccoli som vi får i denne uge

Sommerkål som den så ud i maj

Vi håber selvfølgelig på det bedste, men er også klar over at naturen har sine luner. Sidste år prøvede Carsten for eksempel at dyrke rucola til os – der gik lopper i den og vi fik ikke en eneste sending i hus. De har derfor i år investeret i et insektnet der forhåbentlig kan beskytte kålen mod sommerfuglelarver.

Vi håber på i den næste tid at  kunne kombinere diverse kål-indkøb med nogle friske krydderurter som står og strutter på marken. Det giver nemlig besparelser på transporten når vi kan købe flere grøntsager fra samme avler. Samtidig skal vi dog huske på at i Carstens tilfælde så kører han selv ind med grøntsagerne og der er en begrænset mængde plads til rådighed. Dette betyder at han ikke har plads til at kunne levere 2 salgs store grøntsager: I efteråret forsøgte vi med en kombiantion af både hvidkål og hokkaido græskar i samme levering og det kunne simpelthen ikke være i bilen.

Neel med hakke og Grønholtgårds nyindkøbte insektnet der forhåbentlig kan beskytte kålen mod sommerfuglelarver

Hilsner fra Indkøbsgruppen

 

* Alle billeder er fra maj og taget af Carsten Søgaard

Kirsten Reinhold kommenterede
Kl. 16:48 d. 2. juli 2014

Sikke et dejligt indlæg du har lavet Louise – man bliver helt lækkersulten. Vi ønsker selvfølgelig det bedste for Neel og Carsten på Grønholdtgård og venter spændt på de dejlige kål.

kirsten monrad jensen kommenterede
Kl. 18:14 d. 2. juli 2014

jeg siger også tak for billeder og historie. og håber det bedste for kålhovederne. Og er der en larve i broccolien, så bliver den da bare kogt med.

Christina kommenterede
Kl. 13:21 d. 8. juli 2014

Skøøøøøn læsning 🙂 og meget oplysende….dejligt med Info om vores levandører, det giver mere personlig tilknytning, og forståelse 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *