Grøntsagsbibel for husleje!

11. september 2014
  ·   Nyt fra distributionsgruppen   ·  Skrevet af Jonas Glass

I KBHFF vil vi gerne støtte alle dem som knokler for at få de sundeste, smukkeste, mest bæredygtige og mest velsmagende grønsager fra marken og hjem til middagsbordene rundt om i København. Ligesom vi vil gøre, hvad vi kan for at højne værdien af disse fantastiske grøntsager for alle medlemmer. Og nu glæder vi os over at kunne gøre begge dele på en gang. 

I distributionsgruppen, hvor vi sidder repræsentanter fra alle afdelingers butiksgrupper samt logistikkoordinatorer, er vi enige om at takke ja, til et tilbud fra Mette Helbæk om at sælge restlageret af hendes kogebog Grøntsagsbiblen til en uhørt lav pris.

Vi tænkte, hvorfor ikke høre vores egen Carsten Lunding om han skulle have restpartier af sine kogebøger Smag Til og Smagsdommerne. Og jo, det har han – dog desværre er Smagsdommerne udsolgt efter at være printet fire gange – så vi sælger Smag Til.

Støt samtidig KBHFFs fælleslager

Da Mette og Carsten sælger bøgerne til KBHFF til en meget lav pris, har vi lagt 20 kr. til, således at et køb af en kogebog støtter KBHFF med 20 kr. Den tyver går til vores husleje for fælleslageret i Vanløse, som desværre netop er blevet forhøjet fra 4.000 til 5.000 kr om måneden. På denne måde kan alle medlemmer i foreningen på en nem måde hjælpe med at dække denne ekstra udgift, der alternativt kunne betyde lidt mindre grønt i posen.

Om Mette Helbæk

Ildsjælen, Mette Helbæk, har kæmpet for at gøre danske lokalt producerede bæredygtige grøntsager mere tilgængelige i København, med åbningen af sin forretning Din Baghave i 2009. Mette solgte grøntsager fra de samme avlere som KBHFF handler med. Og Grøntsagsbiblen er fyldt med billeder af og opskrifter med de grøntsager, som vi kender fra ugens pose. Men man finder ikke kun opskrifter og billeder i Grøntsagsbiblen, den indeholder også hver grøntsags historie, sæson, håndtering i forhold til opbevaring og tilberedning og hvad hver grøntsag passer godt sammen med. Det er altså en kogebog med udgangspunkt i grøntsagerne, for alle dem der tager sine grøntsager virkelig seriøst.

Jeg har skrevet Grøntsagsbiblen for at sætte fokus på, hvor nemt og fantastisk det er at lave mad, når bare man har gode, friskhøstede varer ved hånden – underforstået varer fra dygtige, lokale jorddyrkere. Med bogen prøver jeg at formidle den begejstring videre, jeg selv har følt så mange gange, når jeg har stået med en eller anden fortræffelig grøntsag fra en lokal producent, som med kærlighed og måske lidt temperatur, salt og peber er blevet til endnu et dejligt måltid i mit køkken. Udover sundheden og den gode smag er det i mine øjne en gave at kunne følge med i sæsonerne ved hjælp af lokale grøntsagsproducenters arbejde. Det ved jeg, at mange af jer i fødevarefællesskaberne er enige i.

– Mette Helbæk

Om Carsten Lunding

Carsten Lunding har været med i Fødevarefællesskabet fra tidernes morgen og har efterhånden været igennem samtlige grupper, udvalg og arbejdsopgaver i fællesskabet. De første grøntsagsbestillinger blev lavet på bagsiden af en krøllet rudekuvert, der er ingen grund til at gøre det mere besværligt, end det er. Ud over at kæmpe og knokle for alternativ fødevareforsyning og alt det praktiske der følger med, er Carsten også en kæmper for den gode smag. Det har vi oplevet i adskillige festlige sammenhænge, hvor han har svunget grydeskeerne og tryllet med rødder og kål og andet godt fra poserne. Han er så optaget af tilsmagning og at formidle det, at han underviser i det og skriver bøger om det. Hvis du vil have endnu mere ud af din pose, så kan det være, du skulle læse lidt i hans bøger, det er nogle af de mere utraditionelle kogebøger nærmest blottet for illustrationer og opskrifter men fyldt til bristepunktet med gode tips og anvisninger. 

– Mette Hansen, tidligere forkvinde i KBHFF

Jeg har skrevet SMAG TIL sammen med Christine Bille. Den er skrevet til mig selv – det er den madbog, jeg selv stod og manglede. Den handler om det spørgsmål, der er det vigtigste i et køkken: Hvordan får man mad til at smage godt? Uanset om du følger en kompliceret opskrift fra et kinesisk provinskøkken eller bare skal have Tøm Køleskabet en almindelig tirsdag er det velsmagen, der skal få munden på gled. Jeg har samlet al viden om vores sanser og måder at opleve mad på og kombineret den med tyve års køkkenerfaring fra hverdag og fest, store og små spisninger. Christine er uddannet kok fra Era Ora og har også kæmpe professionel erfaring. Sammen har vi lavet en bog om al slags mad – grønsager, kød, fisk og desserter – en bog, der kan læses og ikke kun slås op i, som man kan vende tilbage til igen og igen, og som også har et glimt i øjet. Håber mange får glæde af den!

– Carsten Lunding

Priser

Grøntsagsbiblen af Mette Helbæk

70 kr.

Smag Til af Carsten Lunding

120 kr.

Bøgerne er, om alt går vel, ude i afdelingerne allerede fra på onsdag. Vi sender også et bladre-eksemplar af hver bog ud til hver afdeling.

De bedste hilsener

Distributionsgruppen

Joanna – Nørrebro kommenterede
Kl. 13:45 d. 11. september 2014

Glæder mig til at læse, og samtidig kunne støtte vores fælleskab med en 20’er.

Ida – Nørrebro kommenterede
Kl. 15:54 d. 1. december 2014

Hvor kan bøgerne købes?
/Ida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *