Stemnings og statusrapport fra fremtidværkstedet

27. oktober 2014
  ·   Nyhed   ·  Skrevet af Marie Hertz

Nyt fra Københavns Fødevarefællesskab igangværende ØkoHub-projekt 

Den 8. oktober inviterede ØkoHub-projektgruppen, de centrale arbejdsgrupper i relation til projektet, samt andre interesserede til fælles fremtidsvæksted både for avlere og medlemmer i KBHFF.

Fremtidsværkstedet er en mødeform eller workshop, hvor en gruppe brugere og/eller interessenter med fælles interesser og problemer mødes og udveksler erfaringer og drøfter visioner. Fremtidsværkstedet sigter på at gøre det muligt for brugerne at lægge strategier og handleplaner til at løse problemer eller til at forbedre eksisterende forhold. Metoden sigter på at aktivere og gøre alle deltagere ansvarlige. Ved også at acceptere utopiske forslag til forbedringer indfanger metoden ofte løsninger eller idéer, der er blevet overset, eller som ingen havde troet mulige. Derudover er det indbygget i metoden, at det er legalt at komme med kritik.

Sammen med medlemsundersøgelsen, avlerbesøgene, samt grundlæggende research udgør fremtidsværkstedet ØkoHub-projektets vidensindsamling.

Vi startede kl.14. i fælleslageret på Kastanie Allé, hvor KBHFF´s epicenter var i aktion, og dagens posepakkeri var i gang for Vanløse afdelingen. Herefter gik vi over i på  Hyltebjergaard og forsatte mødet.

Programmet for dagen var herefter

14.15            Dagens program + intro til deltagere og projekt + peptalk v. Emil.

14.25            Kritikfase: Hvad kan være anderledes?

Fælles brainstorm på kritikpunkter + præciseringer på stort papir

14.45            Fantasifase: Hvad gør vi I en verden hvor alt er muligt?

Deltagere tænker kort individuelt og samler kollektivt (post-it + A1)

15.30            Pause

15.45            Realitetsfase: Hvad prioriterer vi og arbejder vi videre med?

Grupperne diskuterer og fremlægger deres tre bedste forslag.

16.45            Konklusioner: Deltagerne samler op og aftaler næste skridt

17.00            Tak for i dag

Efter den annoncerede peptalk, gik værkstedet i gang, hvor af de to første faser var i plenum og den sidste i tre opdelte grupper. Stemningen var god og energisk, og der kom mange input fra alle.

Ved værkstedets afslutning, var der kommet en bred vifte af forslag og ideer til, hvordan vi kan realisere KBHFF´s ønsker og drømme i fremtiden. Målet med fremtidsværkstedet blev derfor opfyldt, og ØkoHub-projektet vil fokusere på de punkter, der er mest relevante for projektforløbet i sin helhed.

Herunder ses de vægaviser, der blev produceret under værkstedet. Skriften er lille, men de kan give et indblik i, hvad der blev bragt på banen under de tre faser.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *