Et opråb for en 100% økologisk landbrugsuddannelse i Danmark

7. december 2014
  ·   Nyhed   ·  Skrevet af Andreas Lloyd

En gruppe elever fra Kalø Økologisk Landbrugsskole har skrevet et manifest i håb om at forbedre deres uddannelse. Sagen er, at selvom landbrugsskolen kaldes økologisk, så er den meget langt fra 100% økologisk og bæredygtig. Som det er i dag er uddannelsen bygget på en bekendtgørelse målrettet konventionelle landbrugsuddannelser, hvilket betyder, at der hverken kan eller må være det fokus på bæredygtigt landbrug, som både Kalø Økologisk Landbrugsskole og skolens elever ønsker det. F.eks. skal eleverne tage et sprøjte-bevis, selvom man i økologisk landbrug jo netop ikke må sprøjte!

Derfor har eleverne lavet et opråb for at vise, at der både er en masse landbrugselever, men også en stor befolkningsgruppe og talrige interessegrupper, der kan se det vigtige i at få en ordentlig økologisk uddannelse med fokus på godt landmandsskab, kvalitet og bæredygtighed.

Vi har vendt det i bestyrelsen, og besluttet at støtte op om deres manifest på Københavns Fødevarefællesskabs vegne. For os at se er at dette manifest er i fuld overensstemmelse med fødevarefællesskabets grundprincipper.

Hvis du vil gøre mere, opfordrer vi til, at også du skriver under på elevernes underskriftsindsamling, så vi i fællesskab kan vise, hvor stærk opbakning der er for at få en 100% økologisk landbrugssuddannelse i Danmark.

Marianne Overbye Nielsen kommenterede
Kl. 22:59 d. 7. december 2014

Synes godt om dette.

Brian Madsen kommenterede
Kl. 18:11 d. 8. december 2014

Det er på tide at der bliver en rigtig øko/biodynamisk uddannelse

Ingelise Heide – Jørgensen kommenterede
Kl. 17:20 d. 9. december 2014

et positivt initiativ! stort ønske om mere økologi herfra!!!

Karen Rydberg kommenterede
Kl. 13:27 d. 10. december 2014

Den eneste rigtige vej at gå…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *