FØL-fonden støtter fødevarefællesskaberne!

16. december 2014
  ·   Nyhed   ·  Skrevet af Andreas Lloyd

Tilbage i oktober indsendte vi to projektansøgninger til Fonden for Økologisk Landbrug på vegne af en lang række fødevarefællesskaber. Vi har nu fået svar på vores ansøgninger, og fonden melder, at de har givet tilsagn om, at de vil støtte begge projekter med hele det ansøgte beløb!

Det drejer sig om:

  • “ØkoStartpakke – en opstartspakke for økologiske fødevarefællesskaber” – et samarbejdsprojekt mellem KBHFF og 7 andre fødevarefællesskaber over hele landet om at lave en opstartspakke for nye fødevarefællesskaber. Fonden støtter projektet med 228.000 kr. Læs mere om projektet i projektansøgningen.
  • “FoodNet – et open source IT-medlemssystem for økologiske fødevarefællesskaber” – et samarbejdsprojekt mellem KBHFF og 15 andre fødevarefællesskaber over hele landet om at udvikle et open source medlemssystem, som alle fødevarefællesskaber – nye som gamle – kan bruge til at håndtere indmeldelser, bestillinger, betalinger, tjanser, vagtplaner og meget mere. Fonden støtter projektet med 297.000 kr. Læs mere om projektet i projektansøgningen.

Disse tilsagn betyder, at vi skal til at finde arbejdstøjet frem og få det bedste ud af disse penge og den tillid, som fonden viser os.

Eftersom begge projekter er udformet som samarbejdsprojekter mellem mange af de danske fødevarefællesskaber, er første skridt at etablere to styregrupper, der har ansvaret for udformningen og udførelsen af de to projekter, herunder også kontakt til eksterne konsulenter, samtaler og ansættelse af projektmedarbejdere mm.

Vi har sendt en formel mail ud til alle de fødevarefællesskaber, der har meldt sig som medafsendere og samarbejdspartnere på de to projekter, med oplæg til samarbejde og invitation til indstille repræsentanter til de to projetkers styregrupper. Og vi har sat de to projekter på dagsordenen til det næste bestyrelsesmøde d. 13. januar, hvor vi vil snakke nærmere om, hvem der skal deltage i projekterne på KBHFFs vegne.

Vi satser på at kunne holde de første styregruppemøder og starte projekterne op i slut-januar/start-februar 2015.

Vi glæder os vildt meget til at komme i gang med projekterne, og håber, at det kan blive en god anledning til at styrke samarbejdet mellem de stadigt flere fødevarefællesskaber i Danmark.

Bue kommenterede
Kl. 17:14 d. 20. december 2014

sejt!

Projekt ØkoStartpakke er klar til start! | Danmarks Økologiske Fødevarefællesskaber kommenterede
Kl. 12:58 d. 1. april 2015

[…] december sidste år fik otte danske økologiske fødevarefællesskaber tilsagn om projektstøtte fra Fonden for Økologisk Landbrug til Projekt […]

Projekt FoodNet er i gang! | Danmarks Økologiske Fødevarefællesskaber kommenterede
Kl. 14:44 d. 8. april 2015

[…] december sidste år fik 16 danske økologiske fødevarefællesskaber tilsagn om projektstøtte fra Fonden for Økologisk Landbrug til projektet […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *