Æbler

11. marts 2016
  ·   Nyt fra indkøbsgruppen   ·  Skrevet af bente

Der har været delte meninger om de æbler af sorten Topaz som vi fik fra Kysøko i uge 9. Nogle havde som det fremgår af billedet, sorte pletter, formodentlig skurv. Nogle mener at æblerne er fine, de skal skrælles, men skurven er kun et kosmetisk problem. Andre mener at det er utilfredsstillende og at vi bør have dem til nedsat pris i uge 17, hvor vi regner med at skulle have Topaz æbler til grøntposen igen.

Selv synes jeg at det er fantastisk at vi kan have danske æbler så langt hen på foråret, og at man må acceptere nogen pletter, men der er selvfølgelig grænser. Anders skriver at han dyrker under sprøjtefrie forhold, men det gør vores andre frugtavlere jo også. Jeg har skrevet til Kysøko og her er deres svar:
“Hej
Mine æbler dyrkes under sprøjtefri forhold. Det er derfor uundgåeligt at der er lidt pletter på dem.
Jeg synes at jeg har sorteret dem godt op. Det er Topaz der er specielt problematisk. Disse pletter er ren kosmetik. På marked har jeg ingen problemer med at sælge dem til fuld pris. Jeg betragter dem absolut ikke som 2. sortering da de jo smager fanstastisk godt.
De næste æbler i får er Holsteiner Cox og Rød Aroma. De er næsten pletfri.
Den tredje gang kan jeg kun levere Topaz og hvis I vil have dem er det til fuld pris, Ellers får grisene dem
Anders”
Så nu spørger jeg jer, kære medlemmer, om jeres mening. Skal vi i uge 17 købe æbler fra KysØko af sorten Topaz med pletter til fuld pris?

Charles Woollen kommenterede
Kl. 17:22 d. 11. marts 2016

Har lige genopfrisket med en samgsprøve; æblet smager fint uden skræl.
Personligt vil jeg gerne have flere Topaz

Mette kommenterede
Kl. 13:07 d. 13. marts 2016

Ja, selvfølgelig skal vi købe dem og støtte en økologisk frugtavler. Forbrugerne er kommet for langt væk fra virkeligheden, når man er blevet for vant til at ens Pink Lady og Golden Delicious ser perfekte ud.

KirstenBL (Ø) kommenterede
Kl. 18:52 d. 13. marts 2016

Jeg er tilfreds, og som ovenstående er jeg hvert år glad for at kunne få danske æbler så længe – det er ikke ukompliceret at opbevare dem, og selvfølgelig er de ikke, som da de blev plukket. Gerne Topaz og til fuld pris. Kirsten

Line Maj Hedegaard kommenterede
Kl. 23:40 d. 13. marts 2016

Æbler med skurv er sundere, da de svampe der forårsager skurven indeholder mange gode næringsstoffer – så spis al den skurv du kan 🙂

Ida Katrine Skjelbo kommenterede
Kl. 21:55 d. 14. marts 2016

Jeg synes æblerne er fine – med eller uden sorte pletter. Jeg var dog rigtig ærgerlig over at flere af de æbler jeg fik var ret gamle. To af dem var begyndt at mugne. Det må kunne forbedres for fremtiden!

N kommenterede
Kl. 01:03 d. 25. marts 2016

Øko æbler med pletter lyder helt ok. Selv hvis ikke alle øko æbler har pletter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *