Udviklingsmøde om bedre introduktion

1. november 2016
  ·   Arrangement Nyhed   ·  Skrevet af Jonas Glass

Kan du huske dit første møde med fødevarefællesskabet? Stemningen i afdelingen, grøntsagen du aldrig havde set i en butik før, den første øjenkontakt med at andet medlem, en anden deltager ved intromødet, kassevagten eller introvagten.

En varm velkomst til fødevarefællesskabet er altafgørende for fastholdelse af nye medlemmer. Vi vil derfor gerne gøre indgangen til KBHFF endnu bedre! Nu og i fremtiden. Derfor vil vi sætte fokus på netop dette til et udviklingsmøde søndag den 15. januar i det nye år. Tilmeld dig allerede nu.

Har du med intro at gøre i din lokalafdeling eller arbejdsgruppe, så sidder du med unik viden og erfaring, som er relevant for netop dette arrangement. Vil du bare gerne arbejde for en endnu bedre indgang til fødevarefællesskabet, også selvom du i forvejen ikke arbejder med introduktion i foreningen, så skal du også deltage. Mødet er åbent for alle medlemmer. Så reservér søndag den 15. januar 2017 til udviklingsmøde i fødevarefællesskabet om bedre indgang til vores forening.

Generalforsamling middag

Bedre introduktion skal fastholde flere

Af alle som købte poser sidste år, er det omtrent halvdelen, som kun købte én pose. I fødevarefællesskabet har vi altid haft alt for mange, der melder sig ud, efter de har taget den første vagt. En varm velkomst og god information, der giver overblik over foreningen, og hvor man henvender sig med spørgsmål, er nøglen til bedre fastholdelse. Det har vi i alle fald konkluderet på diverse butiksmøder, arbejdsgruppemøder og over fyraftensøl. Men hvad er en god introduktion? Og hvem søger for, at det bliver til noget?

Nyt syn på introduktion

Hos Københavns Delebiler gik de fra introduktionsmøder til introduktionsvideoer, men de holdt fast i kravet om personligt fremmøde. Delebilsforeningen ligner på mange måder fødevarefællesskabet, da den også startede som en frivillig forening af ildsjæle, der ville gøre verden lidt mere bæredygtig. Delebilsforeningen har bare lidt flere år på bagen. KBHFF har et tæt samarbejde med dem, da vi distribuerer grøntsager med deres delebiler hver onsdag året rundt. De har uden tvivl nogle gode erfaringer med introduktion at dele med os. Så for at få et par erfarne øjne på udefra, har vi inviteret Villads fra Københavns Delebiler. Han vil holde et oplæg, der måske kan inspirere os til, hvordan fremtidens introduktion skal se ud i Københavns Fødevarefællesskab.

Bedre introduktion er mulig, hvis boldene gribes

I nogle afdelinger har de intromøder, i andre afdelinger har de introvagter. Der er masser af guld, at hente hos dem. Medlemshåndbøger, en prøveperiode uden vagt de første to måneder, en mere overskuelig wiki og velkomstmails på engelsk er blot nogle få af de mange ideer, der har været forslået tidligere til visions- og udviklingsmøder. Der er masser gode tiltag, som venter på at blive realiseret.

Tilmelding

Her er link til wikisiden for tilmelding til udviklingsmødet. På siden opdaterer vi også dagens program, som kommer til at inkluderer fælles frokost samt æbleskiver og gløgg senere på eftermiddagen.

Skrevet af Jonas (frivillighedskoordinator) og Mia fra kommunikationsgruppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *