TRE FÆLLES PROJEKTER SKAL HØJNE FASTHOLDELSEN AF MEDLEMMER

15. februar 2017
  ·   Nyhed   ·  Skrevet af Kommunikationsgruppen

Udviklingsmøde, søndag d. 15. januar 2017, KPH, København.

Alle KBHFF-medlemmer var inviteret til udviklingsmøde med fokus på bedre fastholdelse. Et emne, som altid bør være i fokus i KBHFF. Det gode førstehåndsindtryk og en god velkomst til vores forening er nemlig altafgørende, når vi snakker fastholdelse. Især, er det et emne, som har berørt KBHFF den seneste tid. Der har været en kedelig tendens til, at alt for mange medlemmer melder sig ud igen, efter de har taget deres første vagt. Derudover har der været et faldende posesalg.

Udviklingsmøde

Formålet med mødet var at gøre det sjovere og lettere at være frivillig medlem af KBHFF. Udviklingsmødet skulle gerne være med til at øge fastholdelsen af nye medlemmer, hvilket forventedes afspejlet i flere købte poser af nye medlemmer, f.eks. indenfor det første halve år som medlem. Helt konkret skulle det ske ved at etablere nye konkrete udviklingsprojekter i KBHFF.

TRE UDVIKLINGSPROJEKTER BLEV ETABLERET
Deltagerne var forud for mødet blevet bedt om at medbringe en succeshistorie fra deres første møde med KBHFF. Historierne dannede grundlag for en konstruktiv diskussion om, hvad der var vigtigt og relevant at arbejde videre med for at sikre en mere succesfuld fastholdelseskultur i KBHFF. Diskussionen og historierne mundede ud i tre konkrete projekter:

  1. Formålet med projektet Fællesskabskultur er helt konkret at skabe et bedre internt samarbejdsmiljø i KBHFF, når vi byder nye medlemmer velkommen. Ideen er, at udvikle en ‘filosofi’ om måden vi gerne samarbejder internt på. Dette gøres ved at kortlægge de forskellige indsatser indenfor de forskellige ’stadier’ som nye medlemmer gennemgår, når de introduceres til KBHFF. Et eksempel på sådan et stadie er ‘den første vagt’. Læs mere om Fællesskabskultur-projektet på projektets wikiside her.
  2. Formålet med projektet Introduktionsvideoer er at skabe overblik over organiseringen i KBHFF via videoer, så det er lettere for os medlemmer samt nye medlemmer at forstå, hvad vi er en del af. Til dette formål er ideen at udvikle en animationsvideo. Læs mere om Introduktionsvideo-projektet på projektets wikiside her.
  3. Formålet med projektet Hvorfor udmeldelser? er at undgå, at medlemmer melder sig ud af årsager, som vi kan undgå. Spørgeskemaer til at sende til medlemmer, når de melder sig ud, skal udarbejdes og hjælpe med at finde frem til årsagerne til udmeldelserne, så vi kan forebygge ærgerlige udmeldelser, som kunne have været undgået.Læs mere om Hvorfor udmeldelser?-projektet på projektets wikiside her

VIL DU VÆRE MED TIL AT FORBEDRE FASTHOLDELSEN I KBHFF?
Hvis du har lyst til at få indflydelse på, hvordan fastholdelsen af nye medlemmer kan forbedres i KBHFF, så kan du tage del i det af de tre projekter, som du finder mest interessant (du finder mere information samt kontaktpersoner for de enkelte projekter i linkene ovenfor). Timerne som du bruger på projektet tæller naturligvis for dine frivillige timer i KBHFF.

Udviklingsmøde2

Udviklingsmødet blev afsluttet festligt med hjemmelavede kransekager og boblende æblemost.

Du kan læse det fulde referat fra udviklingsmødet her.

Tak til alle, som deltog på udviklingsmødet. Vi glæder os til at følge den videre færd med de spændende projekter.

Skrevet af Jonas (distributionsgruppen) og Mia (kommunikationsgruppen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *