Posepanten afskaffes 1. juli

21. maj 2017
  ·   Nyhed   ·  Skrevet af Kommunikationsgruppen

Det blev på årets generalforsamling besluttet at afskaffe returpanten på de brune stofposer og istedet nedsætte stofposeprisen til 50 kr. Læs mere om beslutningen her i dette indlæg, og hvad det i praksis har af betydning.

I dag betaler alle, der vil være med i KBHFF’s posebyttesystem 100 kr. i pant første gang de får udleveret en pose. I princippet kan man få de 100 kr. tilbage ved at gå ned og aflevere sin pose, men det sker i praksis meget sjældent. Det betyder at KBHFF i dag ligger inde med et beløb på mindst et par hundrede tusinde kr., som medlemmer igennem tiden har betalt i pant, men som vi ikke kan bruge af. Det blev ved årets generalforsamling besluttet at afskaffe posepantsystemet, så midlerne kan frigives til brug for foreningen.

Ændringen træder i kraft den 1. juli 2017. Medlemmer, der ønsker at aflevere deres stofpose og inkassere deres pant, kan gøre dette inden denne dato. Herefter gives der ikke længere penge retur for de brune stofposer. For nye medlemmer, som melder sig ind, vil en stofpose per 1. juli koste 50 kr., og man kan ikke få pengene retur. Derudover vil systemet med stofposerne fungere, som det plejer. Man afleverer en tom pose, når man kommer, og tager en ny pose fyldt med grøntsager med sig hjem.

Afskaffelsen af posepant er selvfølgelig blot én af de beslutninger, der blev vedtaget ved årets generalforsamling. Hele referatet kan læses på wikien her, hvor man blandt andet kan se, hvad nogle af de frigivne midler skal bruges til.

Hvis der er kommentarer til referatet, kan de rettes til den nye bestyrelse senest d. 1. juni 2017 på bestyrelse@kbhff.dk. Efter denne dato, vil bestyrelsen tage endelig stilling til referatet og godkende det, med de kommentarer der eventuelt er kommet.

Skrevet af Louise (FRB) og Jonas (AMA)
på vegne af hele bestyrelsen

Delphine Thygesen kommenterede
Kl. 16:54 d. 5. juli 2017

Hej!
Hvad så hvis man i sin tid har givet 100kr, og vil være med i det nye andelssystem. Får man så en 50 tilbage?
Mvh. Delphine

Kommunikationsgruppen kommenterede
Kl. 09:57 d. 6. juli 2017

Hej Delphine.
Frem til den 1. juli var det muligt at aflevere sin pose og få alle 100 kr. retur. Efter denne dato er det desværre ikke muligt at få penge retur for sin pose (heller ikke 50 kr).
De bedste hilsner
Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *