Kysøko byder dig indenfor i deres smukke frugtplantage

31. juli 2017
  ·   Arrangement   ·  Skrevet af Kommunikationsgruppen

Har du fået KBHFFs frugtpose i løbet af æblesæsonen? Så har du helt sikkert også stiftet bekendtskab med den lykkefølelse der opstår, når dine tænder tager den første bid af det saftige, dugfriske og søde æble. Helt og aldeles anderledes end det æble, du køber i en pose i supermarkedet. Det er bl.a. vores leverandør Kysøko, som du kan takke for denne æble-symfoni.

Kysøko ligger i Næstved og drives af Susanne og Anders. De har 83 forskellige frugtsorter, heraf 53 æblesorter fordelt på 7600 træer og nogle hundrede buske. Men det er skam ikke kun æblesorter, de kan bryste sig af. De har en mangfoldig frugtplantage, som både byder på pærer, blommer, søde kirsebær, solbær og ribs, efterårshindbær m.m. Forestil dig et frugtparadis!

Navnet Kysøko er ifølge dem selv et ordspil mellem Kyse, som er den nærmeste by, Øko for økologi, og kys til naturen.

Nu vil Susanne og Anders gerne byde dig indenfor. Anledningen er, at de har nye spændende frugtbaserede produkter at vise frem. De har nemlig investeret i en håndfuld maskiner, som skal hjælpe dem med at fremtrylle gourmetmost, tørret frugt, mos, frugtis og raw food produkter. Det er et projekt, som er støttet af LAG-midler via LAG Sydsjælland – en lokal aktionsgruppe, der arbejder for at skabe udvikling i lokalsamfundet og landdistrikter med midler fra bl.a. EU. Der sker altså spændende sager hos Kysøko!

Tid og sted:

Åbent hus hos Kysøko, Kyse Overdrevsvej 37, 4700 Næstved d. 10. august 19.00-21.00.

Det er en formidabel anledning til at besøge en smuk frugtplantage på en sommeraften i august. Der er en masse at se og en masse at smage!

Derudover kan du høre om Kysøkos deltagelse i Ecoorchard og Beefarm og om de resultater, der er opnået i projekterne, samt deres tiltag for at minimere skadedyrs- og skurvproblemer.

 

 

Marie Eva Berg kommenterede
Kl. 00:35 d. 3. august 2017

Hej
Jeg vil gerne tilmelde mig med 2 veninder:)

Mvh Marie Eva Berg

Kommunikationsgruppen kommenterede
Kl. 10:48 d. 3. august 2017

Hej Marie.
Dejligt at I gerne vil med! Tilmelding er ikke nødvendig, så I møder bare op. I kan evt. læse mere på KysØkos Facebook-side her: https://www.facebook.com/kysoeko/
De bedste hilsner
Louise // Kommunikationsgruppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *