Medlemsskabet af KBHFF gav en ekstra gevinst

28. februar 2018
  ·   Østerbro   ·  Skrevet af renatah


Østerbro KBHFF har mange engagerede medlemmer. Flere af dem har vi gennem tiden bragt interviews med på denne plads. Her følger endnu et medlemsportræt.

Hvem er du?
Jeg hedder Anette Tamborg. Jeg lever et aktivt pensionistliv og har boet på Østerbro i 25 år.

Hvorfor meldte du dig ind i KBHFF?
Jeg kommer fra landet, så der har nok altid været et latent engagement. Siden var jeg med til at stifte Kvindehøjskolen, hvor vi dyrkede biodynamisk landbrug. Og i slutfirserne var jeg med i et arbejdsfællesskab De frie Fugle, hvor vi bl.a. lavede  et lille hæfte om byøkologi. Da KBHFF åbnede butik på Nørrebro, tænkte jeg, at det skal jeg være med i engang, men i mange år var det ikke muligt bl.a. på grund af mine arbejdstider.

Hvilke fordele har du ved være medlem?
Først og fremmest supergode grøntsager, som jeg gennemgående synes er bedre end supermarkedets. Jeg kan godt lide udfordringen ved at få grøntsager, man ikke kender så godt og ved at opfinde retter på grundlag af posen.
Og så er det en gevinst  at være med i Kommunikationsgruppen, hvor der er en fin blanding af hygge, socialt samvær og det, at man udretter noget.
Det er morsomt, at vi KBHFF er en så bredt sammensat gruppe mennesker. Man møder folk, som man ellers ikke ville have mødt. Derfor bestiller jeg en pose til levering samtidig med fællesspisningen.
For mig personligt har der været en ekstra gevinst: Jeg har nogle gange deltaget i strikkecafeen, hvor vi strikker karklude, og i den sammenhæng fortalte jeg, at jeg endnu ikke havde fundet et forlag til den roman, jeg havde skrevet. En af de andre kvinder i selskabet sagde, at hende datter netop var blevet ansat på forlaget Historia, og at hun syntes, jeg skulle henvende mig der. Jeg tænkte, at når man oplever den slags tilfælde, skal man slå til. Det gjorde jeg, og bogen Marielas Hus udkom i efteråret 17 på Historia. Den handler om kulturmøder med sigøjnere og spaniere i en lille spansk by, hvor jeg er kommet i 25 år, og hvor jeg tilbringer fire måneder om året. Og det er så endnu et bonus ved at være medlem af KBHFF: at den forening kan rumme sådan en som mig, der er væk flere måneder.

Oplever du også nogle problemer ved at være medlem af KBHFF?
Ikke personligt, men jeg tænker meget over KBHFF´s fremtid og håber, foreningen kan fortsætte i samme ånd, selv om vi står foran nogle strukturelle forandringer.

Janne Give Gjaldbæk kommenterede
Kl. 00:22 d. 7. marts 2018

Hvor skønt at læse Anette Tamborg 👍 Tillykke med bogudgivelsen, den kunne jeg godt tænke mig at læse på et tidspunkt. Og sjovt med kvindehøjskkolen, den underviste jeg på som Afspændingspædagog i “Kropsbevidsthed og sexualitet ” – det er godt nok mange år tilbage. Stærke minder 🤗
Kærlig hilsen
Janne Give 🔥🍀 teamkoordinator i brunt team

Anette Tamborg kommenterede
Kl. 14:33 d. 14. marts 2018

Hej Janne.
Ja det var en tid der gav genlyd og stærke minder.
Håber vi mødes en dag i Odensegade.
Hvis du når frem til min bog en dag, kan den bl.a. fås hos Saxo.
Hilsen Anette

Jonathan kommenterede
Kl. 21:44 d. 8. april 2018

Hej Anette.
Jeg har længe gerne ville læse din bog og nu ved jeg hvor den findes. Tak for det!

De bedste hilsner
Jonathan

Dorte berthelsen kommenterede
Kl. 14:54 d. 13. april 2018

Hej Anette.. Jeg har prøvet at finde dig for evt. at få nogle oplysninger og tips om alora. Hvis du gider at have ulejlighed med det, er min mail : villaabuela@hotmail.com mvh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *