Opskrifter & Oplysning

16. maj 2018
  ·   Alle afdelinger   ·  Skrevet af Kommunikationsgruppen

Opskriftsgruppen fra Københavns Professionshøjskole, Fotograf: Mia Kristensen

Nu kommer der dugfriske opskrifter til vores medlemmer lavet specielt til ugens pose. Så snart indkøbsgruppen har styr på hvad de lokale avlere sender ind til os, går elever fra Københavns Professionshøjskole i gang med at lave opskrifter og samle gode råd ud fra lige præcis de grøntsager, der kommer i ugens pose.

Den første “Opskrifter & Oplysning” side er at finde i denne uges pose og vil senere komme på vores hjemmeside.

Eleverne, der har dannet en opskriftsgruppe, læser på Ernæring og Sundhedsuddannelsen på Professionshøjskolen og har en stor viden om fødevarer, tilberedningsmetoder og ernæring, som KBHFF kan få glæde af. Eleverne selv får praktisk erfaring med at bruge deres faglighed og øver sig i at videndele med andre. Hvis eleverne får tid til det vil der være nye opskrifter og tips til grøntsagerne hver uge.

Ina Clausen underviser på Ernæring og Sundhedsuddannelsen, er selv medlem af KBHFF og fik ideen til det nye opskrifts samarbejde.
Fotograf: Mia Kristensen

Ina Clausen, der underviser på ernæring og sundhed, er selv medlem af KBHFF og var med til at få ideen til samarbejdet. Hun synes, at KBHFF’s koncept med årstidens friske lokale fødevarer er fantastisk, både ud fra et miljømæssigt og sundhedsmæssigt perspektiv, men blev også klar over, at det kan være svært for nogen at bruge de mange forskellige grøntsager.

“Jeg vil gerne bidrage med, at det bliver attraktivt for flere at være med i KBHFF. Måske kan det være hæmmende for nogle, at de ikke lige ved, hvad de skal bruge grøntsagerne i posen til. Nogle grøntsager er ikke standard grøntsager fra supermarkedet, så man får sikkert også grøntsager, man ikke lige plejer at købe. Jeg tænkte det var en oplagt opgave for vores studerende at hjælpe KBHFF’s medlemmer,” fortæller Ina.

Forhåbentligt får Fødevarefællesskabets medlemmer nu lidt færre bekymringer om hvordan de skal bruge alle de friske økologiske grøntsager og får spændende facts om grøntsagerne. Det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre uden nogle meget entusiastiske studerende der brænder for emnet og vil sætte tiden af til det store arbejde det er på kort tid af få udarbejdet “Opskrift & Oplysning” siderne.

Fotograf: Mia Kristensen

En af de studerende, der skal være med til at lave opskrifter og har lavet layout til siderne er Nanna Høj Jakobsen. Hun fortæller:

“Jeg har gennem min passion for fødevarer fået kendskab til KBHFF’s arbejde og med et hjerte, der banker for bæredygtighed giver det mere end god mening for mig at blive en del af fællesskabet. Gennem mit studie på ernæring og sundhed har jeg fået et bredt kendskab til fødevarer, og jeg håber, at jeg i opskriftgruppen kan få lov til at dele ud af min viden om og passion for mad og råvarer. Jeg brænder for at sprede budskabet ”mad med omtanke”, og jeg håber derfor at vores opskrifter og tips kan lokke endnu flere til at blive en del af KBHFF! Hvad er skønnere end friske økologiske råvarer, der kommer fra landmanden, der bor næsten lige om hjørnet.”

Siden med Opskrifter og Oplysninger vil nogle gange være at finde i posen og vil altid kunne findes på vores hjemmeside under opskriftssamlingen.

Har I kommentarer til projektet eller opskrifterne må I meget gerne skrive til Andreas fra kommunikationsgruppen: mail@andreasfoss.dk

 

Kirsten Reinhold kommenterede
Kl. 14:09 d. 16. maj 2018

Stort velkommen til jer alle ☺ Vi glæder os rigtig meget til at følge med i jeres nye projekt med nye tanker omkring opskrifter tilpasset vores utrolige frugter og grøntsager – tak til jer 🍓🍒🌱

Olga kommenterede
Kl. 08:31 d. 18. maj 2018

Super god ide – tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *