Bliv medlem

Københavns Fødevarefællesskab er en forening, der fokuserer på at tilbyde økologiske, velsmagende, lokalt producerede og bæredygtige fødevarer i et sæsonbaseret udbud til priser, hvor alle kan være med.

Som fællesskab handler vi kun på vegne af vores medlemmer og ikke på vegne af en profitsøgende industri. Ethvert overskud i foreningen går derfor til lavere fødevarepriser, udvikling af foreningen eller til godgørende sociale projekter i byen omkring os. Denne fælles indsats gør det muligt at holde priser, der gør, at alle kan have råd til at købe økologisk.

INDMELDELSE

Indmeldelse er forskellig fra afdeling til afdeling. Nogle afdelinger melder nye ind hver uge, andre afdelinger melder nye ind ved introduktionsmøder én gang om måneden. Find den lokalafdeling, som du ønsker at hente dine grøntsager i. For langt de fleste er det det sted, der er nærmest, hvor man bor eller arbejder.

Se hvilke afdelinger, hvor det er obligatorisk at deltage i et introduktionsmøde for at blive medlem.

Hvis kortet herunder ikke virker, så se liste med alle afdelinger.

Se KBHFFs lokalafdelinger på et større kort

Som medlem af Københavns Fødevarefællesskab kan du få økologiske fødevarer hver uge. Dette gør du ved at abonnere på en ugentlig pose. En pose koster 100 kr og rummer typisk 6-8 forskellige slags lokalt produceret og sæsonbestemt økologisk frugt og grønt. Da posen sammensættes af sæsonens grøntsager varierer vægten. Om vinteren, hvor der er mange rodfrugter, vejer den typisk 6-8 kilo, mens den om sommeren, hvor salater, asparges, krydderurter osv. fylder mere, vejer den typisk omkring 4 kilo.

I denne video kan du se vejen fra producent til medlem i Københavns Fødevarefællesskab.

Produceret af Mikkel Fosgrau, Rebekka Abildtrup, Johanne Danielsen.

Bestilling og betaling af varer kan ske på to måder:
Enten i fødevarefællesskabets butikker. Eller via vores hjemmesides medlemssystem

Afhentning foregår i den lokalafdeling du er tilknyttet, f.eks. Amager eller Nørrebro.
Du kan altid blive overflyttet til en anden lokalafdeling, hvis du skulle ønske dette.

Som medlem bestemmer du selv, hvor ofte du ønsker at bestille en pose med grøntsager. Du kan kun bestille grøntsager i din lokale butik. Bemærk, at bestilling er lig betaling. Det vil sige, at du skal betale, når du bestiller dine grøntsager, da vi hver uge bruger pengene til at købe den næste uges grøntsager.

HVAD KRÆVER DET AF MIG?

Alle kan være med i Københavns Fødevarefællesskab. Det koste 100 kr. ved indmeldelse. Derefter betaler du kontingent årligt ved årsskifte. Kontingentet er også på 100 kr.

Alle medlemmer forpligter sig til at arbejde i foreningen 3 timer om måneden.

Du kan enten

  • indgå i dele af processen fra varerne kommer fra producenten, til de skal udleveres i butikkerne. Dvs. deltage på centrallageret, i transporten eller tage vagter i din lokale butik med at pakke grøntsager, sidde i kassen, lave smagsprøver eller meget andet. På vagtplanen kan du læse mere om de forskellige vagter.
  • deltage i en af fødevarefællesskabets arbejdsgrupper og være med til at udvikle KBHFF ad den vej.
  • tage din vagt ved at løse konkrete opgaver, hjælpe til med arrangementer eller bidrage til opgaver der kræver lidt særlige kvalifikationer i vores ressourcegrupper. Se mere om alternativer til onsdags-vagter.

Du kan læse mere om KBHFFs organisation og se svar på ofte stillede spørgsmål  – og du kan selvfølgelig altid skrive en mail eller komme ned i en af butikkerne og snakke med os.

Læs mere om KBHFF
Læs handelsbetingelser

Hvis du gerne vil dele fødevarefællesskabet med andre, som du tror kunne være interesserede, kan du printe denne flyer og give til dem.

Vi håber du vil være med og glæder os til at se dig nede i butikken!