Fremtidens KBHFF

Vi er i gang med at udvikle et nyt IT-system for fødevarefællesskaber. Det skal hamle op med efterspørgslen på et større og mere varieret udbud af varer. Vi håber, du vil støtte os.

Mere om Københavns Fødevarefællesskab og den ny platform

Vi har eksisteret siden 2008, og vi har ni afdelinger fordelt i byen. Som medlem kan man købe vores grøntpose til 100 kr til afhentning om onsdagen.

I Københavns Fødevarefællesskab:

  • handler vi direkte med små jordbrug gennem en tæt, tillidsbaseret kontakt. På den måde er vi med give idealistiske landmænd en reel forretning og understøtte en lokal økonomi, som alternativ til en udvikling, der går mod stadig mere stordrift og har til formål at tjene eksportmarkederne.
  • går vi foran og sætter nye standarder for bæredygtighed og økologi ved at købe fra producenter, som prøver at gå nye veje og gør en ekstra indsats i forhold til jordens frugtbarhed, miljø, klima og biodiversitet.
  • arbejder vi på konkrete løsningsmodeller for en lokalforankret madkultur, hvor kvalitet, friskhed, sæson og fællesskab er omdrejningspunkterne. Det gør vi ved kun at handle med lokale jordbrug, lave og dele opskrifter og afholde fællesspisninger, oplæg og workshops.
  • er vi en mangfoldig forening med med flad struktur, hvor folk kan bidrage på mange forskellige måder og planer. Med andre ord er vi civilsamfund og frivilligengagement i praksis.
  • undgår vi madspild i marken ved at aftage varer, som ikke passer til butikskædernes standardkrav og i butikken ved primært at indkøbe varer, som er forudbestilt af vore medlemmer.  Har vi alligevel overskud donerer vi det til forskellige formål.
  • minimerer vi brugen af engangsemballage ved at modtage grønt og frugt i returkasser og pakke grøntsagerne i stofposer.

Forrige år vedtog vi en ny forretningsplan, Københavns Fødevarefællesskab 2.0, som tegner en vision for fremtidens fødevarefællesskab – den kan læses her.

Et af hovedpunkterne var at tilbyde et meget mere varieret og fleksibelt vareudbud. For at understøtte dette tiltag er vi i gang med at udvikle en ny online platform til at erstatte vores nuværende.

Først og fremmest vil den ny platform betyde, at man vil kunne bestille de råvarer man ønsker i de mængder man ønsker – baseret på årstidens udbud.

Derudover vil vil man kunne:

  • Abonnere på faste varer, i stedet for at skulle huske at bestille hver uge.
  • Betale med Mastercard og Visa, i stedet for som nu kun for dem med Dankort.
  • Indmelde sig i KBHFF hjemmefra og straks komme i gang med at købe frugt og grønt, i stedet for som i dag  at skulle komme ned i en afdeling KBHFFs åbningstid og blive oprettet personligt.

Platformen udvikles under et open source licens. Den vil altså være et “fællesgods”, som fødevarefællesskaber og andre initiativer frit vil kunne videreudvikle og tilpasse til deres egne behov.

For at støtte os – klik her!