Posen Uge 17 – 2017

Til denne uges pose kan vi anbefale at lave en gang ramsløgspesto, den er god ovenpå dampede kålskud…

DET SKAL DU BRUGE:

  • 5 spsk. friskhakket ramsløg
  • ½ dl Olivenolie
  • sort peber
  • havsalt
  • 50 g mandler

SÅDAN GØR DU:

Blend ingredienserne til en jævn masse i en blender. Spæd evt. til med lidt koldt vand. Smag til med havsalt og peber.
Ellers er marinerede kålskud (Meyers) også en mulighed;
200g. kålskud
1 tsk sennep
1 tsk honning
2 spsk cidereddikke/ æbleeddike eller lign.
5 ansjos fileter
2 spsk koldpresset rapsolie
1/2 bdt persille
4 forårsløg
smag til med salt og peber.
Pluk eller skær kålskuddene ud i små mundrette stykker, og blancher dem kort. Knug dem fri for vand. Rør sennep, honning eddike, salt og peber sammen i en skål. Hak ansjoserne og kom i skålen. Pisk rapsolien ned i skålen i en tynd stråle sådan at dressingen bliver jævn og tyk. Skyl og hak persille og forårsløg og kom i blandingen sammen med kålskuddene. Vupti en fin tilbehør til hovedretten.
Mvh
Sif

Løssalg

Løvstikke, Grønholtgaard (Øko), løssalgspris: 14 kr / bdt
Jordskokker, Kysøko (Øko), løssalgspris: 21 kr / kg
Gulerødder, gule, Svanholm (Øko), løssalgspris: 14 kr / kg
Kartofler, Belana pille, Birkemosegaard (bio), løssalgspris: 13 kr / kg

Ugens poser / Ekstra poser

Amager 37 / 8
Sydhavnen 16 / 4
Vesterbro 24 / 1
Frederiksberg 10 / 5
Vanløse 16 / 4
Østerbro 27 / 3
Nørrebro 46 / 9
Ydre Nørrebro 27 / 3
Nordvest 25 / 5
I alt 228 / 42

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indhold

0,8 kg Æbler, Belle de Boskoop, Kysøko (Øko), løssalgspris: 22 kr / kg
1 ps Ramsløg, Grønholtgaard (Øko), løssalgspris: 14 kr / ps
1 bdt Kålskud, grønne, Grønholtgaard (Øko), løssalgspris: 17 kr / bdt
0,6 kg Løg, gule, Svanholm (Øko), løssalgspris: 20 kr / kg
0,5 kg Pastinak, Svanholm (Øko), løssalgspris: 28 kr / kg
0,6 kg Rødbeder, runde, Birkemosegaard (bio), løssalgspris: 13 kr / kg
1 pose à 300 g Grønkål, skud, Birkemosegaard (bio), løssalgspris: 21 kr / pose à 300 g