Posen uge 31

Friske sommervarer fra ugens pose.

Drueagurker

Drueagurker kan syltes men de kan også spises med fx oliven og frisk gedeost fra Kirk. De skal dog skrælles først. Du kan også lave agurkesalat til fx kylling – en rigtig sommerklassiker.

AGURKER I FLØDE sovs OG DILD

Et sommerligt tilbehør som smager skønt med fx rejer eller røget fisk.

INGREDIENSER
2-3 drue agurker
Lidt smør eller olie
1 dl fløde eller soya cusine til madlavning
Friske dild kviste
Ca. ½ tsk. salt
Peber

FREMGANGSMÅDE

  1. Agurkerne skrælles og kernerne fjernes med en teske, og de skære i stykker på ca. 1 cm.
  2. Agurkerne simrer i smør eller olie med salt ved svag varme i 10 til 15 minutter til de er møre. Rør med jævne mellemrum.
  3. Tilsæt fløde eller soya cusine (hvis du er veganer) og kog op til det er en tyk sauce, der dækker agurkerne.
  4. Rør evt. finthakket dild i, det matcher rigtig godt i smag

Persille

Er der for meget persille til at du kan spise det, kan du hakke det og komme det i olie og fryse det i små beholdere. Så har du en base, du senere kan bruge, fx til en pesto, eller til at komme i en gulerodsalat. Persille klæder gulerødderne rigtig godt.

Tomater
Kombinationen af tomater og basilikum er  unik – fx tomater skåret i stykker med hakket basilikum, olivenolie, lidt æbleeddike og evt smagt til med lidt sukker/sirup/honning, tabasco og salt.

Tomat sovs
Sauterede løg tilsætte hakkede tomater og koges til mørt-.  ca. 20 minutter.smag til med hakket basilikum, æbleeddike, salt og evt cayennepeber eller tabasco. At skvat fløde kan også smage dejligt

Squash”:
Squash egner sig fint til grillen. Skær dem i skiver på langs og pensl dem med olie og drys med salt og peber.

De kan også  steges på panden, skåret i skiver – enten på langs eller tværs. Når den ene side er stegt kan man evt. komme en skive ost på toppen, så den smelter mens den anden side steger til skiven er mør og lysebrun.

De stegte squash kan også lægges sammen med blade af basilikum, når de er afkølet, og drysses med lidt salt. Evt kan du hælde nogle dråber gastrik over ( se opskrift i uge 26).

Squash gratin er også en bud:

1 squash (alle 3 ufo-squash, hvis ud bruger dem) – de skal rives groft
olivenolie til at stege dem i, ca 3 spsk
250 g tomater (gerne sherrytomater) – deles i mindre stykker
2 fed hvidløg – knuses eller hakkes
evt 2 spsk hakket persille
nogle stilke frisk basilikum – groft hakket
2 æg
3 spsk reven parmesan eller anden ost
1 spsk hvedemel eller majsmel  (kan udelades, hvis blandingen ikke er for våd – afhænger af tomater- og squash-kvalitet)
salt og peber:

Olie komme i en gryde og squash tilsættes. De skal sauteres til de er møre. ca. 4-5 minutter.
De øvrige ingredienser røres i, og blandingen kommes i et ovnfast fad og bages i ca ½ time ved 180-200 C.
Man kan også tilføje lidt ost på toppen af gratinen.

Løssalg

Blåbær, Ventegodtgaard (øko), løssalgspris: 26 kr / bk/140g
Opal Blommer, Bellingehus (øko/bio), løssalgspris: 35 kr / kg
Skærmdild, Grønholtgaard (øko), løssalgspris: 14 kr / bdt
Spidskål, Birkemosegaard (øko/bio), løssalgspris: 17 kr / stk
Dild, Birkemosegaard (øko/bio), løssalgspris: 14 kr / bdt
Bøftomater, Stensbølgård (øko), løssalgspris: 55 kr / kg

Ugens poser / Ekstra poser

Grøntposen
Amager 9 / 1
Sydhavnen 2 / 3
Valby / 0
Vesterbro 13 / 2
Frederiksberg 3 / 7
Vanløse 10 / 5
Østerbro 11 / 9
Nørrebro 11 / 4
Ydre Nørrebro 0 / 0
Nordvest 4 / 6
I alt 63 / 37

Frugtposen
Amager 8 / 0
Sydhavnen 2 / 0
Valby / 0
Vesterbro 8 / 0
Frederiksberg 1 / 2
Vanløse 11 / 2
Østerbro 6 / 0
Nørrebro 1 / 0
Ydre Nørrebro 0 / 0
Nordvest 5 / 4
I alt 42 / 8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indhold

Grøntposen
1 kg Kartofler, Marrabel, Birkemosegaard (øko/bio), løssalgspris: 9 kr / kg
0,6 kg Løg, gule, Birkemosegaard (øko/bio), løssalgspris: 14 kr / kg
1 bdt Persille, bredbladet, Birkemosegaard (øko/bio), løssalgspris: 14 kr / bdt
0,5 kg Drueagurker, Grønholtgaard (øko), løssalgspris: 35 kr / kg
1 bdt Grøn basilikum, Grønholtgaard (øko), løssalgspris: 16 kr / bdt
1 stk Squash, Grønholtgaard (øko), løssalgspris: 7 kr / stk
1 stk Ufo squash, gul, Grønholtgaard (øko), løssalgspris: 10 kr / stk
0,4 kg Tomater, forskellige sorter, Stensbølgård (øko), løssalgspris: 55 kr / kg

Frugtposen
1 bk/140g Blåbær, Ventegodtgaard (øko), løssalgspris: 26 kr / bk/140g
0,75 kg Opal Blommer, Bellingehus (øko/bio), løssalgspris: 35 kr / g

Med forbehold for ændringer.