Noget for dig?

Københavns Fødevarefællesskab er en forening, der tilbyder økologiske, sæsonbestemte, lokale og lækre fødevarer, der støtter bæredygtighed.
Som medlem kan du få økologiske fødevarer hver uge, fællesskab og adgang til mange aktiviteter og mange andre spændende medlemsfordele.

Indmeldelse

Find din egen lokalafdeling, besøg dem i deres åbningstid og meld dig ind.

I udvalgte afdelinger, er det obligatorisk at deltage i et introduktionsmøde for at blive medlem.

Fødevarer

Som medlem af Københavns Fødevarefællesskab kan du forudbestille en ugentlig pose med økologiske fødevarer. En pose koster 115 eller 140 kr. alt efter om du er støttemedlem eller ej (se nedenfor) og rummer typisk 6-8 forskellige lokalt produceret og sæsonbestemt økologisk frugt og grønt.

Da posen sammensættes af sæsonens grøntsager varierer vægten. Om vinteren, hvor der er mange rodfrugter, vejer den typisk 6-8 kilo, mens den om sommeren, hvor salater, asparges, krydderurter osv. fylder mere, vejer den typisk omkring 4 kilo.

I asparges- og frugtsæsonerne, kan du også købe en pose med disse varer til 55 kr.

Du kan også købe frugt og grønt i løssalg i begrænsede mængder i din lokale afdeling.

Ud over friske grøntsager og frugt er der også mulighed for at købe hyldevarer som æblemost, mel, olie og honning i afdelinger.

Se alle hyldevarer og priser her.

Æblemost: Æblemosten kommer fra et gammelt mosteri i Farendløse ved Ringsted. Det drives tidligere medlemmer af KBHFF købte stedet for nogle år tilbage. Nu leverer de i stedet til os.

Mel: Hver måned får vi leveret mel fra andelslandbruget Brinkholm. De leverer mel fra hvede, ølandshvede og rug. De to første kornsorter dyrker de selv, mens rugen dyrkes af en anden landmand på Midtsjælland. Første søndag i hver måned maler frivillige andelshavere mel. Det males på stenkværn. Da melet ikke opvarmes ligeså meget som ved en konventionel valsemølle, bevares flere vitaminer og smagstoffer. Til gengæld er melet også tungere.

Koldpresset rapsolie: Vi fører rapsolie fra Grønninggård ved Stevns. Ved koldpresning bevares oliens smags- og næringsstoffer. Olien anvendes til dressinger og har en mild nøddesmag.

Honning: Honning får vi fra forskellige leverandører. Især fra frugtplantagerne, da de drager gavn af bierne til bestøvning.

Vi har også en opskriftssamling til for at samle alle de gode, inspirerende grøntsagsopskrifter, som KBHFFs medlemmer har lavet – både når de har taget de ugentlige smagsprøvevagter, men også når de bare har følt sig inspireret hjemme i køkkenet.

I denne video kan du se vejen fra producent til medlem i Københavns Fødevarefællesskab.

Produceret af Mikkel Fosgrau, Rebekka Abildtrup, Johanne Danielsen.

Hvad kræver det af mig?

Det koster 100 kr. ved indmeldelse. Derefter betaler du et kontingent årligt i maj. Kontingentet vedtages af medlemmerne på generalforsamlingen i april måned. I 2018/19 og 2019/20 er kontingentet på 200 kr.

Som medlem har du nu som noget nyt fra d. 12. September 2018 mulighed for at købe “Støtteposen” til 140 kr. – 25 kr. mere end den normale pose. Indholdet er det samme, men “Støtteposen” er tiltænkt de personer, der deler Fødevarefællesskabets værdier, men ikke har mulighed for at tage en vagt, som det kræves for at købe grøntsagsposen til 115 kr.

Hvis du har mulighed for at tage en månedlig vagt på 3 timer, så kan du købe posen til 115 kr + blive en større del af de hyggelige fællesskaber rundt omkring i København.

Hvor du vil tilbyde denne vagt, bestemmer du helt selv. Du kan

  • indgå i processen fra varerne kommer fra producenten til butikkerne, på centrallageret, i transporten eller pakke grøntsager, sidde i kassen, lave smagsprøver eller meget andet. På vagtplanen kan du læse mere om de forskellige vagter.
  • deltage i en af fødevarefællesskabets arbejdsgrupper indenfor dit foretrukne felt.
  • løse konkrete opgaver, hjælpe til med arrangementer eller bidrage til opgaver, der kræver lidt særlige kvalifikationer i vores ressourcegrupper.

Bestilling, betaling og afhentning

Du kan bestille og betale dine varer enten i din lokale afdeling med kontanter eller mobilepay (snart også med kort). Eller via vores hjemmesides medlemssystem – med Dankort.

Deadline for bestilling er en uge i forvejen, onsdag kl 23.59.

Afhentning foregår i den lokalafdeling du er tilknyttet, f.eks. Amager eller Nørrebro.
Du kan altid blive overflyttet til en anden lokalafdeling, hvis du skulle ønske dette (snart vil du kunne gør det dig selv på Min Side i medlemssytemet).

Som medlem bestemmer du selv, hvor ofte du ønsker at bestille en pose med grøntsager. Du kan sagtens nøjes med at bestille hver anden uge eller endnu sjældnere. Rent økonomisk er du ikke bundet til andet end de bestillinger, du lægger.

Det er dit eget ansvar at hente din pose indenfor åbningstiden.
Hvis du ikke selv kan afhente din pose indenfor åbningstiden kan du aftale med en ven om, at de gør det. Hvis du mere end en uge i forvejen ved, at du ikke kan afhente en pose, du har bestilt, kan du ændre det ved at logge på medlemsystemmet eller i butikken. Vi er efterhånden rigtig mange medlemmer og kun os selv til at administrere det hele. Derfor har vi besluttet at vi ikke retter i bestillingerne i ugen op til, at posen skal afhentes.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om KBHFFs organisation og se svar på ofte stillede spørgsmål – eller komme ned i en af butikkerne og snakke med os.

Vi håber at du vil være med og glæder os til at se dig nede i butikken!