--- For English description click here ---

Københavns Fødevarefællesskab er en medlemsejet og -drevet indkøbsforening, som sidden 2008 har fokuseret på at tilbyde økologiske, velsmagende, lokalt producerede, og bæredygtige fødevarer i et sæsonbaseret udbud til priser, hvor alle kan være med.

For os er “forbrugerindflydelse” ikke blot muligheden for at kunne vælge mellem forskellige produkter. I fødevarefællesskabet er kunderne både medlemmer, medarbejdere og medejere.

Som fællesskab handler vi kun på vegne af vores medlemmer og ikke på vegne af en profitsøgende industri. Ethvert overskud i foreningen går derfor til lavere fødevarepriser og udvikling af foreningen. Denne fælles indsats gør det muligt at holde priser, der gør, at flere kan have råd til at købe økologisk.

Nedenfor kan du høre Jonathan fortælle mere om Københavns Fødevarefællesskab:

   

Grundprincipper

Foreningen arbejder efter 10 grundprincipper som kan læses her

Historie

I december 2007 stødte Morten Dall på en artikel i Samvirke om Park Slope Food Coop, et amerikansk fødevarefællesskab. Året efter, i 2008, besøgte Morten Park Slope Food Coop i New York og lod sig inspirere af deres initiativ. Senere samme år samlede Morten en gruppe entusiaster, der delte hans vision. De afholdt et opstartsmøde på Frederiksberg Bibliotek med henblik på at diskutere mulighederne for at starte et lignende projekt. Det resulterede i, at Foreningen Københavns Fødevarefællesskab officielt blev etableret den 24. april 2008 under dens stiftende generalforsamling.