I denne uge får vi sorte ræddiker. Ræddiker er i familie med radiser. De har en skarp lidt bitter smag, der kan være ret skøn. Måske du kan nøjes med at skrubbe ræddiken, men hvis skrællen er grov, er det en god idé at skrælle den. Ræddiker kan spises rå eller braiseret. Ræddiker er sunde.

Prøv en indisk inspireret gryde: 
Parter en kylling – eller brug alene kyllingebryst – mariner i yoghurt og braiser med blended frisk ingefær, hvidløg, diverse krydderier i smukke farver. Tilsæt ræddiker, selleri og røde linser. Og en flaske tomatpuré. Ræddikerne må gerne have bid, så man stadig tydeligt kan mærke en frisk bitterhed.

Eller søg opskrifter på ræddikesalat eller rødbedesalat med ræddiker. Du kan også fermentere eller sylte dine ræddiker.

Ugens poser/ekstra poser

Grøntposen

  • Amager 19 / 1

    Sydhavnen 9 / 1

    Valby 8 / 0

    Vesterbro 13 / 3

    Frederiksberg 15 / 0

    Vanløse 5 / 0

    Østerbro 18 / 1

    Nørrebro 11 / 1

    Nordvest 14 / 2

    I alt 112 / 9

Svampeposen

  • AMA 7 / 0

    SYD 6 / 0

    VAL 8 / 0

    VES 11 / 0

    FRB 8 / 0

    VAN 2 / 0

    ØB 8 / 0

    NB 6 / 0

    NV 9 / 0

    Total 65 / 0

Kartoffelposen

  • Amager 9 / 1

    Sydhavnen 3 / 0

    Valby 5 / 0

    Vesterbro 4 / 0

    Frederiksberg 10 / 1

    Vanløse 4 / 0

    Østerbro 9 / 1

    Nørrebro 4 / 1

    Nordvest 5 / 0

    I alt 53 / 4

Frugtposen

  • Amager 4 / 0

    Sydhavnen 2 / 0

    Valby 4 / 0

    Vesterbro 7 / 0

    Frederiksberg 4 / 1

    Vanløse 0 / 0

    Østerbro 3 / 0

    Nørrebro 3 / 0

    Nordvest 4 / 0

    I alt 31 / 1