Som medlem af Københavns Fødevarefællesskab kan du købe poser med økologisk
og biodynamisk grønt hver onsdag i din lokalafdeling. Men du får også adgang til en
række arrangementer, fordele og tilbud.

  • Løssalg og hyldevarer: Køb frugt og grønt i løssalg i begrænsede mængder og lokalt produceret mel, honning, øl, rapsolie m.m. i lokalafdelingernes åbningstid
  • Fællesspisninger: Deltag i lokalt arrangerede fællesspisninger, folkekøkkener og køkkenworkshops
  • Lugeture og gårdbesøg: Kom ud af byen og få jord under neglene på besøg hos fødevarefællesskabets avlere
  • Lokalt netværk: Indgå i et unikt fællesskab med dit lokalsamfund
  • Arrangementer: Få adgang til arrangementer, foredrag og workshops
  • Lån af æblepresser: Pres din egen æblemost
  • Nyt fra dit fødevarefællesskab: Abonnér på det fælles nyhedsbrev

Hvis du har et fordels-tip du synes skal skrives på siden, kan du kontakte kommunikationsgruppen på info@kbhff.dk.

Fællesspisninger

Året rundt arrangerer fødevarefællesskabets lokalafdelinger fællesspisninger, folkekøkkener og madlavningsworkshops, som er åbne for alle medlemmer. Deltag i et hyggeligt og billigt måltid sammen med andre fødevarefæller, få inspiration til nye retter, og nyd smagen af årstidens friske råvarer.

Tag kontakt til din lokalafdeling for at se hvornår og om de afholder fællesspisninger.

Lugeture og gårdbesøg

Somre i træk har medlemmer af Københavns Fødevarefællesskab sammen taget turen til Birkemosegård på Sjællands Odde, og tilbragt dejlige dage med jord under neglene. For hyggens skyld, for samværets og den friske luft. Alle medlemmer kan melde sig til lugeturene, der arrangeres i hele sommerhalvåret.

Hvert år afsluttedes lugesæsonen med høstfest på Birkemosegård. Dagen bød på et par timers praktisk arbejde i marken, hvor medlemmerne høstede den mad, de senere sammen tilberedte under åben himmel.

Udover lugeturene til Birkemosegård, arrangeres der også gårdbesøg til en række af de lokale avlere, som leverer til fødevarefællesskabet. F.eks. Svanholm Storgods eller frugtplantagen KysØko. Gårdbesøgene giver mulighed for at se med egne øjne hvordan fødevarerne produceres og giver en introduktion til økologisk og biodynamisk jordbrug.

Lokalt netværk

Et medlemskab af Københavns Fødevarefællesskab giver ikke kun adgang til et unikt internt netværk af mennesker, som brænder for økologi, fødevarer og bæredygtighed. Flere lokalafdelinger samarbejder også med lokale foreninger og organisationer. Et par eksempler: På Frederiksberg låner afdelingen lokaler på ”Solbjerg”, som er et hus for nyankomne flygtninge, der drives af engagerede frivillige, venligboere m.m. På Nørrebro arrangeres fællesspisninger i samarbejde med Den Økologiske Produktionsskole. Vanløse-afdelingen er værtsorganisation for ”Vanløse deler frugten”. Og i Nordvest deler afdelingen lokalerne i Karens Hus med bl.a. Agendaforeningen, Københavns Skolehaver og Grøn Hverdag.

Arrangementer

Som medlem af Københavns Fødevarefællesskab inviteres du løbende til en række arrangementer og workshops. Det kan være alt lige fra fermenteringsworkshops til foredrag om gamle kornsorter. De fleste arrangementer arrangeres på lokalt plan, og der er rig mulighed for selv at være med til at planlægge dem og bestemme deres indhold.

En gang om året afholdes derudover et stort avlermøde for hele fødevarefællesskabet, hvor de lokale landmænd inviteres til København til en hyggelig eftermiddag og aften i selskab med fødevarefællesskabets medlemmer. Udover fælles møder, byder avlermødet på en stor festmiddag, underholdning og muligheden for at møde avlerne ansigt til ansigt. Avlermødet er et populært arrangement, og man kan som medlem deltage ved at melde sig som frivillig på selve dagen.

Lån af æblepresser

Efteråret bugner af æbler i alle størrelser og farver. Har du et æbletræ stående i haven eller i baggården? Gennem lokalafdelingen i Vanløse kan alle medlemmer af Københavns Fødevarefællesskab låne en æblepresser helt gratis. Få presset dine egne æbler, eller lån æblepresseren til et arrangement med dine naboer eller boligforeningen. Ved lån af æblepresseren skal der lægges et depositum på 500 kr, som tilbagebetales når æblepresseren afleveres i rengjort stand. Hvis du ønsker at låne æblepresseren, kontakt Vanløse afdeling på vanlose@kbhff.dk for nærmere aftale.