English version here

Københavns Fødevarefællesskab, KBHFF, er et lokalt handlefællesskab gennem direkte handel med lokale økologiske/biodynamiske landbrugere forsyner vi vores medlemmer med lækre, lokalt producerede, sæsonbestemte, økologiske og biodynamiske fødevarer. Hver onsdag henter medlemmer forudbestilte grøntsager, frugt, svampe, mel og meget mere i vores ni hyggelige afdelinger fordelt over hele Storkøbenhavn.

Foreningen er en uafhængig, medlemsejet og -drevet indkøbsforening i København, hvor “forbrugerindflydelse” ikke blot er muligheden for at kunne vælge mellem forskellige produkter. I fødevarefællesskabet er “kunderne”, medlemmer, 'medarbejdere' og medejere og der arrangeres jævnligt fællesspisninger, workshops, avlermøder og gårdture, så medlemmer kan lære hinanden, vores avlere og vores grøntsager bedre at kende.

Du kan se vores lokalafdelinger i hele København her 

Du kan tilmelde dig foreningen her

Hør her Jonathan fortælle om Københavns Fødevarefællesskab og hvorfor du skal være medlem:

Værdier

Københavns Fødevarefællesskab er funderet i 10 grundprincipper som du kan finde her overordnet, arbejder foreningen for:

-vi handler direkte med små økologiske jordbrug, som gør en ekstra indsats i for jordens frugtbarhed, miljø, klima og biodiversitet. På den måde er vi med til at styrke en lokal økonomi på landet og sammenhængskraften mellem land og by.

-vi undgår madspild i marken ved at aftage varer, som ikke passer til butikskædernes standardkrav ved primært at indkøbe varer, som er forudbestilt af vores medlemmer. Har vi alligevel overskud donerer vi det til forskellige godtgørende formål.

- vi er en mangfoldig forening med en flad struktur, hvor medlemmer kan bidrage på mange forskellige måder og planer. Med andre ord er vi civilsamfund og frivilligengagement i praksis. Læs mere om vores organisationsstruktur her

- vi handler kun på vegne af vores medlemmer og ikke på vegne af en profitsøgende industri. Ethvert overskud i foreningen går derfor til lavere fødevarepriser og udvikling af foreningen. Denne fælles indsats gør det muligt at holde priser, der gør, at flere kan have råd til at købe økologisk.

Historie

I december 2007 læste Morten Dall en artikel i Samvirke om Park Slope Food Coop, et amerikansk fødevarefællesskab og året efter, i 2008, besøgte Morten Park Slope Food Coop i New York og lod sig inspirere af deres initiativ. Senere samme år samlede Morten en gruppe entusiaster, der delte hans vision. De afholdt et opstartsmøde på Frederiksberg Bibliotek med henblik på at diskutere mulighederne for at starte et lignende projekt. Det resulterede i, at Foreningen Københavns Fødevarefællesskab officielt blev etableret den 24. april 2008 under dens stiftende generalforsamling.

Se KBHFF tidslinje her

www.findsmiley.dk