Tidslinje
2024
- November: KBHFF bliver medlem af kollationen "GMO fri mad"
- Juni: KBHFF lancerer Forum for Madsuverænitet i samarbejde med Global Aktion, NOAH, Frie Bønder - Levende Land, Den Grønne Ungdomsbevægelse, De Growth Copenhagen, Roskilde Økologiske Fødevarefællesskab, Aarhus Nord Fødevarefællesskab og Mellemamerika Komiteen.
- Maj: der laves en mobilvenlig version af hjemmesiden.
- Maj: de første lugeture til Svanholm.
- April: det vedtages til den ordinære generalforsamling at grøntsagsposeprisen stiger fra 115 kr. til 125 kr. for frivillige og 140 kr. til 150 kr. for støttemedlemmer.
- Februar: KBH blilver medlem af Madlands kollation "Gentænk København som madby"
- Januar: bytteaftalen med Birkemosegaard med lugeture for hjælp til kørsel ophører.
2023
- September: For anden gang i KBHFF's historie ændres fortjensten på grønt og frugt. Efter at have haft en brutto-"profit" på 23 kr. (inkl moms) for hver solgte grøntpose, KBHFF får nu en indtjening på ca. 19 kr. (inkl moms) for hver solgte grøntpose.
2022
- Oktober: Ny FUB ordning, hvor løssalg kan forudbestilles i webshoppen, lanceres. I samme omgang bliver det forventede indhold af ugens pose fra nu af lagt op på hjemmesiden inden bestillingsfristen.
- April: Valby afdelingen åbner for offentligheden. Den holder stadig til ved Hotel & Restaurantskolen.
- Januar: KBHFF's koordineringsmøder bliver nu til fællesmøder med fokus på at få arbejde fra hånden. I samme omgang nedlægges de fælles arbejdsgrupper distributionsgruppen og kommunikationsgruppen.
- Januar: KBHFF har nu et udvalg af danske linser og gule ærter i løssalg. Disse finder også snart vej til webshoppen så de kan forudbestilles.
2021
- Juni: Nyt medlemssystem og webshop lanceres.
- Maj: FUB forsøgsordning med forudbestilt løssalg lukker.
- Marts: KBHFF deltager som case study i et forskningsprojekt med studerende fra Erasmus Universitet, Rotterdam. Resultaterne præsenteres ved generalforsamlingen 2022.
2020
- November: Valby afdeling oprettes for ansatte og studerende ved Hotel- & Restaurantskolen.
- April: Ny hjemmeside lanceres, bygget i samme framework som det kommende nye medlemssystem.
- Marts: Svampeposen lanceres til 30 kr.
- Februar: KBHFF's fælleslager flytter fra Københavns Professionshøjskole til Hotel- og Restaurantskolen i Valby.
2019
- November: Afdelingen på Københavns Professionshøjskole lukker ned.
- September: FUB løssalgsordning lanceres som pilotprojekt. Gennem denne ordning kan medlemmer forudbestille specifikke varer fra ugens avlere.
- September: Kartoffelposen lanceres til 19 kr. Dette er første gang i flere år, at KBHFF's sortiment udvides fra grøntposen, frugtposen og aspargesposen.
- Juli: KBHFF indsamler 50.000 kr. gennem en crowdfunder til udvikling af det nye medlemssystem.
- Maj: For første gang i KBHFF's historie stiger priserne på grønt og frugt. Efter at have haft en brutto-"profit" på 8 kr. (inkl moms) for hver solgte grøntpose i 10 år, får KBHFF nu en indtjening på 23 kr. (inkl moms) for hver solgte grøntpose.
2018
- December: Medlemmer fra KBHFF's Østerbro lokalafdeling udgiver en kogebog med opskrifter lavet til den månedlige fællesspisning i afdelingen. Fra Jord til Bord kan købes ved at skrive til kogebog@kbhff.dk.
- November: KBHFF’s fælleslager flytter fra KPH til Københavns Professionshøjskole.
- Oktober: En ny afdeling på Københavns Professionshøjskole, for elever og ansatte ("KP Nørrebro"), åbner under stor fanfare. 35 nye medlemmer bliver indmeldt på åbningsdagen.
- August: KBHFF holder 10 års jubilæum på festivalen Copenhagen Cooking med workshops, smagsprøver fra vores avlere og en fællesmiddag.
2017
- November: KBHFF vedtager en ny forretningsplan ved en ekstrordinær generalforsamling, som bl.a. betyder at foreningen påbegynder udviklingen af nye IT løsninger der kan understøtte abonnement på poser samt mere flesible bestillinger af løssalg. Generalforsamlingen vedtager også en ny medlemsform, et såkaldt “støttemedlem”, som bliver fritaget fra kravet om frivillighed mod at betale en højere pris for grøntsager.
- Oktober: Afdelingen på Ydre Nørrebro bliver slået sammen med afdelingen på Nørrebro.
- Marts: KBHFF bliver partner i et tværfagligt forskningsprojekt på Københavns Universitet om kollektive bevægelser og skabelse af miljønormer (COMPASS). Andre samarbejdspartnere er bl.a. Landsforeningen for Økosamfund (LØS), Omstilling Nu, Stop spild af mad osv. Forskningsprojektet er støttet af Velux-fonden og løber fra 2017 til 2020.
- Januar: KBHFF får et fælles nyhedsbrev, som udgives fire gange om året.
2016
- August: KBFFF Frederiksberg åbner op igen i nye lokaler.
- Juli/August: Henover sommeren lægger fælleslageret på KPH Volume, sammen med ØkoKalaset, lokale til en række arrangementer med madværksted, fællesspisning og live-musik under navnet “Et fællesskabende måltid”. Formålet er at åbne fællesskabet mere op, også overfor ikke-medlemmer.
- Juli: KBHFF Islands Brygge lukker ned pga. mangel på frivillige kræfter.
2015
- September: KBHFF ansætter en bogholder til at holde styr på økonomien (læs om processen omkring ansættelsen her).
- August: KBHFF Frederiksberg lukker ned pga. manglende lokale.
- Juni: KBHFF ansætter en frivillighedskoordinator til at hjælpe med de opgaver, som er svære at løse på frivillig basis.
- Marts: Fælleslageret flytter til den gamle sporvognsremise, KPH Volume, på Enghavevej, Vesterbro.
- April-November: Projekt ØkoStart sættes i gang med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug. Formålet er at udvikle en startpakke med viden og erfaringer fra fødevarefællesskaber rundt omkring i landet, til at understøtte opstarten af nye økologiske fødevarefællesskaber i Danmark.
- Januar: I anledning af Fødevareministeriets fejring af 25-året for det røde Ø-mærke deltager KBHFF-medlem Mogens Bisgaard i en paneldebat med Thomas Roland, ansvarlighedsdirektør for Coop, og Claus Juel-Jensen, direktør i Netto.
- Januar: Der indføres et mindre årligt medlemskontingent for alle medlemmer af KBHFF.
2014
- November: ØkoHub-projektet afsluttes med et stort udviklingsseminar, hvor projektets resultater præsenteres og diskuteres.
- Maj: KBHFF Sydhavnen har første åbningsdag.
- Maj: Udviklingsprojektet ØkoHUB iværksættes med midler fra Fonden for Økologisk Landbrug. Målet er bl.a. at afklare, hvordan samarbejdet med de økologiske avlere kan forbedres.
- April: Efter et halvt års genopbygningsarbejde kan KBHFF holde ordinær generalforsamling og fejre indførelsen af en ny organisationsstruktur, nye vedtægter og et velafsluttet årsregnskab – og dermed, at fødevarefællesskabet er på rette kurs igen.
- Januar: KBHFFs fælleslager flytter til egne lokaler på Kastanie Allé i Vanløse.
2013
- Oktober: KBHFF afholder krisemøde pga. udfordringer med at løse de centrale arbejdsopgaver i fællesskabet. Over 120 medlemmer deltager i mødet. Mødet iværksætter en proces med udvikling af ny organisationsstruktur og nye arbejdsgange.
- September: KBHFF Christiania har første åbningsdag.
- Maj: Indre By afdeling må lukke pga. manglende medlemstilslutning.
- April: Gentofte afdeling må lukke pga. manglende medlemstilslutning.
2012
- August: Åbning af KBHFF Islands Brygge
- August: KBHFF fejrer sin tre års fødselsdag i Byhaven 2200.
- Juli: KBHFF Østerbro tester som de første fødevarefællesskabets nye stofposer.
- Juli: KBHFFs folkekøkken ØkoKalaset deltager på Roskilde Festival. Og vender tilbage de følgende år i festivallens Dream City-område.
- Juni: Byhaven 2200, der er startet af medlemmer fra KBHFF holder arbejdsuge, og etablerer en byhave i Nørrebroparken.
- Februar: KBHFF Vanløse afprøver som de første KBHFF’s nye online medlemssystem, der rulles ud til samtlige afdelinger i løbet 2012.
2011
- December: KBHFF Ydre Nørrebro har første åbningsdag.
- November: KBHFF Indre By har første åbningsdag.
- Oktober: KBHFF Østerbro har første åbningsdag.
- Oktober: Københavns Fødevarefællesskab runder 3000 medlemmer fordelt på 7 afdelinger. Samlet distribuerer KBHFF nu omkring 5 tons grøntsager om ugen fra et centralt lager i Gladsaxe.
- September: KBHFF Frederiksberg har første åbningsdag.
- Maj: KBHFF indleder et samarbejde med den social økonomiske virksomhed Allehånde, der skal stå for fordele varer mellem de nu 5 afdelinger.
- Maj: København Fødevarefællesskab runder 2000 medlemmer.
- Maj: KBHFF Vanløse holder første åbningsdag.
- April: KBHFF overtager 1½ tønder økologisk jord, og begynder at dyrke sine egne grøntsager.
- April: Der afholdes stiftende generalforsamling i Bornholms Økologiske Fødevarefællesskab (BØFF) inspireret af KBHFF.
- Marts: Der afholdes stiftende generalforsamling i Odense Fødevarefællesskab inspireret af KBHFF.
- Marts: Amagerafdelingen åbner dørene for endnu et afhentningssted på Prags Boulevard, men fortsætter med at have poseafhentning i lokalerne på Backersvej.
- Februar: KBHFF får endelig igen en afdeling på Vesterbro denne gang på Oehlenschlægergade skole. 60 poser forudbestilles allerede 1. åbnings dag.
- Januar: Der afholdes stiftende generalforsamling i Århus Økologiske Fødevarefællesskab inspireret af KBHFF.
- Januar: Indkøbsgruppen holder åbent hus for omkring 20 frugt- og grøntsagsavlere, hvor sæsonen 2011 diskuteres.
- Januar: Ungdomshuset på Dortheavej 61 lægger hus til Nordvest afdeling.
2010
- Oktober: KBHFF Amager har første åbningsdag.
- August: KBHFF er i medierne og får 92 nye medlemmer på 14 dage
- August: Fællesskabet har over 500 medlemmer.
2009
- Oktober: Fødevarefællesskabet holder sin første ordinære generalforsamling.
- August: Butikken på Nørrebro slår dørene op med 30 forudbestilte poser. Det første pakkehold består af 2 personer, der først møder kl. 16.
- August: Fællesskabets opstartsmøde i Kafa-X på Korsgade samler 30-35 engagerede personer, og de første grøntsagsposer bestilles.
- Juni: Fødevarefællesskabet planlægger at flytte fra Vesterbro til Nørrebro. Et nyskrevet manifest bliver sendt til 250 personer på fødevarefællesskabets mailing-liste.
2008
- April: Foreningen Københavns Fødevarefællesskab afholder stiftende generalforsamling.
- Forsøg med at købe stort ind fra grossist til ca. 15 mennesker. Lokale hos Vestergror, Vesterbrogade.
- Kollektivet Svanholm bliver KBHFF’s første leverandør til butik i Slagtehusgade, Kødbyen.
2007
- December: Samvirke trykker en artikel om Park Slope Food Coop: “Her løfter man i flok”
- Oktober: Morten samler en gruppe ildsjæle til opstartsmøde på Frederiksberg Bibliotek
- April: I forbindelse med en generalforsamling i KranFilm Collective præsenteres Morten Dall for Park Slope Food Coop, der er et amerikansk Fødevarefællesskab i Brooklyn, New York. Efter et besøg i New York og et møde med en af grundlæggerne, Joe Holtz, inspireres Morten til at opstarte et fødevarefællesskab i København.