Oprindeligt var planen, at vi skulle have haft drueagurker. Men pga. problemer med forsyningen, er det blevet til babyfennikel, hvidløg og skallotter i stedet.

Derudover skulle der have været østershatte i svampeposen, men da vores leverandør havde nedbrud i kølingen sidste uge, var de ikke i stand til at levere. I stedet kommer der porto bello. Ofte bager man dem i ovnen. Hvis man putter fyld i dem, er det en god idé at bage dem først uden fyld. Ofte smider de en del væde, tilsæt derpå fyld og bag dem færdige. Men man fremkalder mest smag ved at skære dem i tynde skiver mindre end 0,5 cm og stege dem på panden til de får lidt stegeskorpe - evt. med et skvæt god eddike til sidst, og så bruge dem i salat eller tilsætte dem i sammenkogte retter mod slut. Fx sammen med kogte gule ærter (mos gerne nogle af dem), løg og krydderier efter smag. Husk ikke at stege for mange ad gangen, da de frigiver en del væde, og helst ikke skal koge.

Hak fenniklen den fint og brug den fx i en salat. Husk at toppene også kan bruges. Bladene kan være en anelse grove og stive, men hvis man hakker dem fint og smider dem i en pastaret eller anden gryderet lige inden den tages af kog, går det væk. Samme trick kan bruges med persille.

Stængler fra persille og fennikel kan ligeledes hakkes fint på tværs af årerne, og bruges i gryderetter. Eller man kan bruge dem i en fond.

Blade fra persille og fennikel kan også bruges til pesto. Brug en blender, der hakker fint og bland op med nødder, mandler eller solsikkekerner, olie, salt og evt citron eller en anelse god edikke. Husk at persillestængler også sagtens kan bruges i pesto.

Venlige hilsner, Alexander fra indkøbsgruppen

Løssalg

Hvidløg, Birkemosegaard (Øko/bio), løssalgspris: 13 kr/ stk

Althans Reine Claude, Bellingehus (Øko/bio), løssalgspris: 41 kr / kg

Dild, Birkemosegaard (Øko/bio), løssalgspris: 16 kr / stk

Ugens poser / Ekstra poser

Grøntposer

 • Amager 22 / 0
  Sydhavnen 5 / 1
  Valby 6 / 0
  Vesterbro 11 / 1
  Frederiksberg 7 / 0
  Vanløse 6 / 0
  Østerbro 9 / 1
  Nørrebro 11 / 0
  Nordvest 7 / 1
  I alt 84 / 4

Frugtposer

Amager 15 / 0
Sydhavnen 2 / 0
Valby 3 / 0
Vesterbro 6 / 1
Frederiksberg 3 / 0
Vanløse 4 / 0
Østerbro 4 / 1
Nørrebro 5 / 0
Nordvest 3 / 0
I alt 45 / 2

Kartoffelposer

 • AMA 5 / 0
  SYD 2 / 0
  VAL 3 / 0
  VES 3 / 0
  FRB 3 / 0
  VAN 4 / 0
  ØB 1 / 0
  NB 5 / 0
  NV 1 / 0
  I alt 27 / 0

Svampeposer

 • Amager 6 / 0
  Sydhavnen 1 / 0
  Valby 4 / 0
  Vesterbro 3 / 1
  Frederiksberg 1 / 0
  Vanløse 2 / 0
  Østerbro 5 / 0
  Nørrebro 6 / 0
  Nordvest 3 / 0
  I alt 31 / 1