Fotografi Bylandbruget Baggården

Funga Farm

Om sig selv siger Funga Farm "Svampe er en lille næringsrig kraftpakke med iboende umami- og "kødfulde" egenskaber, som efterlader et væsentligt lavere "fodaftryk" på vores planet. Hos Funga Farm fejrer vi dette naturvidunder og mener, at svampe er en vej til en mere bæredygtig fremtid." Funga Farm er økologi certificeret. 

Læs mere om Funga Farm her

   

Bylandbruget Baggarden

Om sig selv siger Bylandbruget Baggaarden "Vi er tre venner med en fælles drøm om at forme en storby, der harmonerer med planeten - en storby, hvor naturen får plads til at gro i vores baggårde og ikke betaler prisen for vores industri og infrastruktur. Derfor har vi skabt Bylandbruget Baggaarden - en urban svampefarm midt i København. Vi cykler byen rundt på vores ladcykel, upcycler ellers spildt kaffegrums fra lokale caféer og forvandler det til gourmetsvampe. Det gør vi, fordi vi tror på, at cirkulære og bæredygtige madsystemer er fremtiden!"

Bylandbruget Baggården er KBHFFs yngste avler, da det lille landbrug er fra 2024. Derfor dyrker de på nuværende tidspunkt efter regenerative principper og har endnu ikke opnået en økologicertificering. Bylandbruget Baggården vil levere østershatte til KBHFF.

Fællesmødet blev i januar alligevel enige om at godkende Bylandbruget Baggården som ny avler, i en begrænset periode til og med 2025, hvorefter aftalen skal genforhandles. Bylandbruget Baggården blev godkendt på baggrund af deres dyrkningsprincipper og fordi foreningen ønsker at støtte nye landbrug.

Læs mere om Bylandbruget Baggården her

--- English version ---

Funga Farm

Funga Farm says about itself: "Mushrooms are a small nutrient powerhouse with inherent umami and 'meaty' characteristics, leaving a significantly lower 'foodprint' on our planet. At Funga Farm, we celebrate this natural wonder and believe that mushrooms are a gateway to a more sustainable future." Funga Farm is certified organic.

Read more about Funga Farm here

Bylandbruget Baggarden

Bylandbruget Baggården describes itself as follows:
"We are three friends with a shared dream of shaping a metropolis that harmonizes with the planet – a city where nature has room to grow in our backyards and does not pay the price for our industry and infrastructure. That’s why we created Bylandbruget Baggården – an urban mushroom farm in the heart of Copenhagen. We cycle around the city on our cargo bike, upcycling otherwise wasted coffee grounds from local cafés and transforming them into gourmet mushrooms. We do this because we believe that circular and sustainable food systems are the future!"

Bylandbruget Baggården is KBHFF’s youngest grower, as the small farm was established in 2024. At present, they cultivate according to regenerative principles and have not yet obtained organic certification. Bylandbruget Baggården will supply oyster mushrooms to KBHFF.

In January, the common meeting nevertheless agreed to approve Bylandbruget Baggården as a new grower for a limited period until the end of 2025, after which the agreement will be renegotiated. Bylandbruget Baggården was approved based on its cultivation principles and because the cooperative community wishes to support new farms.

Read more about Bylandbruget Baggården here