--- English version below ---

   

Kære medlem af Københavns Fødevarefællesskab

Vi håber, at du er kommet godt ind i det nye år og ser frem til endnu et herligt år med masser af økologiske og biodynamiske fødevarer fra Sjællands bedste avlere.

I 2025 drømmer vi i bestyrelsen om flere medlemsarrangementer og om at styrke den kollektive bevidsthed i foreningen. Vi modtager kun vores skønne grøntsager, fordi vi løfter i flok.

Vil du hjælpe med at få tandhjulene i KBHFF til at køre lidt bedre i 2025? så spørg hvordan du kan hjælpe til i din lokalafdeling. Vil du høre mere om arbejdet i de fælles arbejdsgrupper såsom indkøb, fælleslager og chaufførvagten, så kontakt vores fælleskoordinator Jonathan på fk@kbhff.dk.

    

Københavns Fødevarefællesskab i pressen

Vi og vores samarbejdspartnere har haft travlt ved tasterne de sidste par måneder, for at kunne bringe vores holdning til emner som Den Grønne Trepart, fællesskab og byudvikling i ikke mindre end tre medieindslag:

I samarbejde med vores samarbejdspartnere i Netværk for Madsuverænitet har vi skrevet debatindlægget “Grøn Trepart knuste vores drømme om en reel transformation af landbruget”

Jonathan Russell har givet interview til Økologisk Landsforenings medlemsmagasin om værdien af at være et handlefællesskab og fællesskabets magi (du finder interviewet på s. 22)

Og sidst men ikke mindst så har vi igen været i Klimamonitor, denne gang med vores egne overvejelser om, hvordan kommunerne kan styrke klimafællesskaber i storbyer.

    

I Københavns Fødevarefællesskab er vi en lille arbejdsgruppe som forsøger at sprede kendskabet til foreningen i den offentlige debat og på sociale medier. Som medlem er der allerede rigtig meget du kan gøre, som ikke behøver at tage særlig lang tid. Det kan du læse mere om her.

Vil du gerne høre mere om dine muligheder for at være med til at lave kommunikation og planlægning af arrangementer fællesspisninger, gårdbesøg m.m. så skriv til bestyrelsen på bestyrelse@kbhff.dk, så hjælper vi dig godt i gang i en af vores arbejdsgrupper.

   

Fællesspisning på Østerbro

D. 29. januar holder vi årets første fællesspisning på Østerbro. Kom og spis med, mød andre søde fødevarefæller og få inspiration til hvad der kan laves af ugens pose.

Vi spiser 18:30 i skolekøkkenet. Det koster 35 kr. (børn halv pris), som betales på dagen.

Tilmelding senest d. 21. januar (af hensyn til bestilling af grøntsager) ved at skrive dig på listen her

   

Husk at sætte kryds i kalenderen til fællesmøde d. 28. januar

KBHFF inviterer jer til fællesmøde, hvor vi sætter fokus på godt sammenhold og en stærk drift mellem afdelinger og de fælles arbejdsgrupper. Vi kommer blandt andet til at arbejde med, hvordan vi skaber bedre afdelinger og arbejdsgrupper, intern kommunikation og hvordan vi generelt styrker vores handlefællesskab.

Vi mødes på Hotel- og Restaurantskolen fra. Kl. 17:00 – 21:00 – vi glæder os til at se dig.

Læs mere om arrangementet her
Tilmeld dig arrangementet her

   

Ny forside på hjemmesiden

Du har måske allerede set det, men hjemmesiden har fået ny forside, vi håber på, at det vil hjælpe potentielle nye medlemmer med at forstå, hvad KBHFF er og hvorfor de skal være medlem. Du finder oversigten over ugens pose under “4. Nyd ugens pose”.

Ny svampeavler

Vi er utrolig glade for at byde velkommen til vores nye svampeavler Funga Farm, som særligt vil levere de lidt mere sjælende svampe lion’s main. Læs mere om Funga Farm på deres hjemmeside lige her

Et enigt fællesmøde blev d. 26. november enige om at hæve prisen fra 30 til 40 kr. på svampeposen. Prisstigningen kommer efter ønske fra indkøbsgruppen som siger, at det vil muliggøre nye samarbejder med nye svampeavlere samt øge mængden af svampe i svampeposen. Her er der særligt fokus på de lidt mere specielle svampe eksempelvis Kejserhatte.

   

--- English version ---

Dear member of Københavns Fødevarefællesskab

We hope you have started the new year well and are looking forward to another wonderful year filled with plenty of organic and biodynamic produce from the best growers on Zealand.

In 2025, the board dreams of hosting more member events and strengthening the collective consciousness within the cooperative community. We only receive our wonderful vegetables because we work together as a team.

Would you like to help make the wheels in KBHFF run a bit smoother in 2025? If so, ask how you can contribute in your local department. If you want to learn more about the work in the common working groups, such as procurement, the central warehouse, and the driver shifts, please contact our common coordinator Jonathan at fk@kbhff.dk.

Copenhagen Food Cooperative in the Media

Over the past few months, we and our partners have been busy at the keyboard to share our perspectives on topics such as the Green Tripartite Agreement, community, and urban development across no less than three media features:

In collaboration with our partners in the Network for Food Sovereignty, we wrote the op-ed “Grøn Trepart knuste vores drømme om en reel transformation af landbruget”

Jonathan Russell gave an interview to the Organic Denmark members' magazine about the value of being a cooperative community and the magic of togetherness (you’ll find the interview on page 22).

Finally, we were featured again in Klimamonitor, this time sharing our thoughts on how municipalities can strengthen climate communities in urban areas.

At Københavns Fødevarefællesskab, we are a small working group striving to raise awareness of the cooperative in public debates and on social media. As a member, there is already a lot you can do, and it doesn’t have to take much time. You can read more about it here.

If you’d like to learn more about your opportunities to help with communication, event planning, community dinners, farm visits, and more, email the board at bestyrelse@kbhff.dk, and we’ll gladly help you get started in one of our working groups.

   

Community Dinner in Østerbro

On January 29th, we’re hosting the first community dinner of the year in Østerbro. Join us for a meal, meet other friendly food co-op members, and get inspired by what can be made from this week’s bag.

Dinner starts at 6:30 PM in the school kitchen. The cost is 35 DKK (children half price), payable on the day.

Sign up no later than January 21st (to help us order the right amount of vegetables) by adding your name to this list

   

Save the Date for the Common Meeting on January 28th

KBHFF invites you to a common meeting where we’ll focus on fostering strong collaboration and smooth operations between local departments and the shared working groups. Among other things, we’ll work on improving departments and working groups, internal communication, and strengthening our cooperative community overall.

We’ll meet at Hotel og Restaurantskolen from 5:00 PM to 9:00 PM – we’re looking forward to seeing you.

Read more about the event here
Sign up for the event here

    

New Front Page on the Website

You may have noticed already, but the website has a new front page! We hope it will help potential new members better understand what KBHFF is and why they should join.

You can find the overview of this week’s bag under “4. Enjoy this week’s bag.”

    

New mushroom grower

We are incredibly excited to welcome our new mushroom grower, Funga Farm, who will primarily supply the rarer mushrooms, lion's mane. Read more about Funga Farm on their website right here

At the common meeting on November 26th, it was unanimously decided to raise the price of the mushroom bag from 30 to 40 DKK. The price increase comes at the request of the procurement group, who believe it will enable new collaborations with mushroom growers and increase the quantity of mushrooms in the bag. The focus will especially be on including more unique varieties, such as king oyster mushrooms.