Der er for få medlemmer til denne nok vigtigste del af onsdagens opgaver, og det er i grunden et mysterium for det er en hyggelig og nem vagt, hvor man får lov til at være fysisk aktiv mens man er sammen de andre frivillige på fælleslagerteamet, samt møder vores chauffører og vores leverandører som fx Birkemosegård, der udover at leverer grøntsager til fælleslageret, også kører de pakkede grøntsager ud til nogle af vores afdelinger.

Fælleslagervagten

Vagten er om onsdagen fra kl 09-15 (men ofte er man færdig ved 13-tiden). Her kommer fødevarerne ind til fælleslageret i Valby på Hotel- og Restaurantskolen, hvor Jonathan og fælleslagerteamet står klar til at pakke grønsagerne, så de kan komme ud til lokalafdelingerne.

På Fælleslageret står de for at modtage grøntsager fra vores avlere, fordele grøntsagerne til KBHFFs forskellige afdelinger, hjælpe chaufførerne med at af- og pålæsse bilerne, registrere varer og emballage, rydde op og feje lokalet så lokalet står som da vi modtog det. Derudover er der en række mindre opgaver med registrering af kvalitet, koordinering med afdelingerne mm.

Slæbe og læsse

En vagt på fælleslager indebærer at man skal løfte nogle temmelig tunge sække med kartofler og rodfrugter m.m. (op til 10 kg). Man behøver på ingen måde at være bomstærk for at tage vagten, men hvis man har rygproblemer eller andre skavanker, skal man nok hellere tage en anden vagt.

Vi har en vogn til at køre de tunge varer rundt, men der skal stadig løftes ind og ud af bilerne, og til og fra de paller, hvor vi pakker til afdelingerne.

Hvordan bliver jeg frivillig på fælleslageret?

Så hvis du har lyst til at hjælpe med en vagt på Fælleslageret, så skriv til din lokalafdeling eller direkte til vores frivilligkoordinator Jonathan på fk@kbhff.dk (husk at give dit teamlink/afdeling besked hvis du skifter vagt).

Du kan læse mere om fælleslagervagten her.