Fra uge 1-17 i det nye år begynder Hungry Gap perioden. Det er den tid på året hvor der ikke kommer mange friske grønsager og frugter op af jorden. Op til Hungry Gap har indkøbsgruppen derfor gjort et fantastisk stykke arbejde med at planlægge og lave aftaler med vores avlere (dem kan du læse mere om her), så vi stadig kan få poser fulde af lækre grønsager under Hungry Gap.

Æbler og svampe i grønsagsposen under Hungry Gap 2021
Planlægningen af Hungry Gap er en af indkøbsgruppens vigtigste opgaver og resulterer altid i nye alternativer, så vi kan få fyldt grønsagsposen op med spændende grønsager, frugter og svampe selvom markerne ligger øde hen. I 2021 betyder det at indkøbegruppen har valgt at komme skiftevis æbler og svampe i grønsagsposen, således at der vil være æbler i de ulige uger, og svampe i de lige uger. Svampeposen bibeholdes, og vil selvfølgelig indeholde mere specielle svampe end dem der kommer i grønsagsposen. Så der er ingen grund til ikke også at bestille en svampepose (eller to) nærmere tværtimod. Derudover vil grønsagsposen som i tidligere år indeholde rodfrugter, kål, beder, kartofler og alt det grønne, vi ellers kan støve op i den "lidt tunge" periode.

Avlermødet
Avlermødet er en af de vigtigste begivenheder i Københavns Fødevarefællesskab. Her mødes avlerne og medlemmer af Københavns Fødevarefælleskab en dag i november måned til en hyggelig middag, hvor avlerne indledningsvis giver en beretning om året der gik på deres marker og plantager, både de gode og dårlige. Det leder ofte til spændende diskussioner om klimaforandringernes påvirkning. Efter hovedretten holder vores indkøbsgruppe møde med avlerne, hvor det primære emne er Hungry Gap. Til sidst er der dessert og mere hygge på programmet.

I 2020 var vi desværre nød til at aflyse det fysiske avlermøde grundet corona, men indkøbsgruppen holder den gode kontakt med avlerne, så vi ikke får tomme grønsagsposer i 2021.

Indkøbsgruppen
Vil du gerne vide mere om hvad det vil sige at være frivillig i indkøbegruppen og hvordan man bliver medlem, kan du læse mere her.